Ceny časopisu Plzeňský literární život získali Vlastislav Toman, Ilona Gruberová a Ivo Fencl

10. února převzali v Polanově síni Městské knihovny Plzeň ceny časopisu Plzeňský literární život (PLŽ) Vlastislav Toman, Ilona Gruberová a Ivo Fencl.

Cílená propagace v Plzni

Ceny časopisu Plzeňský literární život

Ve středu 10. února 2016 převzali v Polanově síni Městské knihovny Plzeň Vlastislav Toman, Ilona Gruberová a Ivo Fencl ceny časopisu PLŽ. Oba ocenění pánové se věnují psaní scifi, přičemž Vlastislav Toman, někdejší šéfredaktor ABC, opravdu výrazně.

Jako vždy byla současně udělena i Cena Listů Ason-klubu, tj. vnitřní přílohy časopisu Plzeňský literární život (redigované ředitelkou MKP Helenou Šlesingerovou). Tu letos převzal nadějný prozaik Jan Paur.

Šéfredaktorem časopisu už je již třináct let Vladimír Novotný, který jej i zakládal, a spolu s ním fungují v „porodně“ redakčním a „porotně“ reakčním „teamu“ krom už zmiňované Heleny Šlesingerové i Jana Horáková a Vladimír Gardavský.

Všichni čtyři ocenění převzali krom diplomu také keramické modely plžů (ve čtyřech barvách), květinu a po jednou pavím peru.

Na kytaru hrál toho podvečera (a hezky k tomu zpíval) Vladimír Babnič, „plzeňský Paul McCartney“, a dá-li veliký Manitou, rovněž napřesrok (2017) se bude Cena Plže udělovat.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.02.2016 09:09




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka