David Prachař, Alois Švehlík a Lucie Trmíková v inscenaci Dvojí domov

Unikátní poetickou inscenaci, která na jevišti propojí hudbu, výtvarné umění a literaturu, pozvalo na 11. dubna do Plzně Divadlo Alfa. Dvojí domov v produkci pražského NoD vychází z prvotiny jednoho z nejosobitějších českých literátů Jana Čepa.

Jarní servisní akce AUTO CB

Diváci mohou vinscenaci obdivovat herecké umění Aloise Švehlíka, Davida Prachaře a Lucie Trmíkové, stejně jako živou klavírní hudbu vpodání skladatele Martina Dohnala, či tvorbu výtvarníka Igora Korpaczewského, který přímo na jevišti maluje vprůběhu představení obraz.

Dvojí domov představí divákům divadelní koncert, založený na syntéze všech uměleckých oborů a žánrů. Režisérem inscenace je Jan Nebeský. „Jsem velmi rád, že senám podařilo toto pozoruhodné představení pro Plzeň získat. Zajímavé interpretace literárních děl vznikaly v Experimentálním prostoru NoD již v minulosti (např. Nod Quijote, kde Nebeského, Prachaře a Trmíkovou doplnil bubeník Pavel Fajt a kytarista Joe Karafiát), Dvojí život nezůstává svou uměleckou silou a sdělením nijak pozadu,“ říká khostující inscenaci Jakub Hora, ředitel Divadla Alfa.

Název Dvojí domov je velmi výstižný pro celoživotní situaci prozaického básníka Jana Čepa. V roce 1948 opustil komunistické Československo a až do své smrti žil ve svém druhém domově, ve Francii. Celý život ale nepřestal toužit po Čechách, svém prvním domově, do kterého se po své emigraci už nikdy nevrátil. Jeho dílo bylo po čtyřicet let komunismu jen velmi málo přístupné. Teprve v roce 1991, téměř dvacet let po jeho smrti v exilu ve Francii, vyšlo v Čechách jeho souborné vydání.

Dvojí domov / z Čepa

„Jest kdesi sladké jádro, ale polámeme si ještě všechny nehty, než se k němu dostaneme.“

pondělí 11. 4. 19:00

Divadlo Alfa, Rokycanská 7, Plzeň

scénář: Lucie Trmíková

režie: Jan Nebeský

hudba: Martin Dohnal

výtvarná spolupráce: Igor Korpaczewski

hrají: Alois Švehlík, Lucie Trmíková, David Prachař

Inscenace je určena dospělým divákům.

Vstupenky

je možné zakoupit ve všech prodejních místech systému Plzeňská vstupenka a také přímo vpokladně Divadla ALFA, otevírací doba: PO - PÁ 8.00 - 15:30 hod. Pokladna Divadla ALFA je také otevřená vždy 1 hodinu předpředstavením. Vstupenka do Divadla ALFA platí jako jízdenka MHD v Plzni - jednu hodinu před a jednu hodinu popředstavení!


Autor: Pavla Vavřičková Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 05.04.2016 13:40




0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka