Dovolená v USA může jít i bez víz!

Říká se, že dovolenou bychom měli absolvovat minimálně dva krát ročně. Každodenní starosti, práce, stres, péče o domácnost o rodinu člověka unaví. Únava vyvolává nespokojenost a na světě máme hádku s manželem, nebo pláč malých dětí. Vážné rodinné problémy dovolená nevyřeší, ale zapomenete na každodenní rituál a budete si užívat chvíle se svou rodinou. Jednoducho řečeno aktuální radosti Vám pomohou alespoň na chvíli zapomenout na každodenní starosti.

Cílená propagace v Plzni

Už jen připlánování dovolené si zlepšíte náladu a začnete se zabývatotázkou kam letos vyrazit. Pokud toužíte po daleké zemi plnénekonečných možností, cestování do USA je tou nejlepšívolbou. Najdete zde prostě vše, od mrakodrapů přes skvělépláže, až k nespoutané přírodě při níž se Vám zatajídech. Ženy, které trpí nákupní horečkou zapomenou na čas přinávštěvě množství obchodů, zatímco sportovní nadšenci budoukousat do hot dogu a povzbuzovat hráčů baseballu či basketballu. Láká Vás země za atlantských oceánem, ale nemáte chuťvyřizovat potřebné formality spojené s cestou? Nevzdávejte sesvého snu, dnes již nepotřebujete vízum abyste mohli poznatAmeriku, stačí Vám jen esta usa.

ESTA představuje automatizovaný systém, který stanoví způsobilostnavštívit Spojené státy americké. Jde o bezvízový program,který mohou využít obyvatelé zemí, které jsou součástí VWP(Visa Waive Program). I přesto, že mnoho krát je tento systémhovorově nazýváni ESTA Viza, nejde o víza. A tedy při cestě doUSA se vyhnete vyřizování zdlouhavých formalit spojených s vízy. Jelikož i Česká republika je součástí bezvízového styku, i Vyjako občan této země máte možnost využít tento bezvízovýprogram. Musíte jen splnit níže uvedené, stanovená pravidla.

Cestovníautorizaci ESTA můžete využít v případě, že:

  • Účel vašícesty je turistika. Do USA cestujete za poznáváním země, nemátev zájmu tam pracovat ani studovat. Pokud byste měli jiné úmysly,budete muset požádat o víza na americké ambasádě. Výjimkou jepřípad kdy do USA cestujete za účelem soukromé služebnícesty, to taky můžete využít autorizaci ESTA VISA.

  • Vaše cestanebude trvat déle než 90 dnů. V případě, že byste chtělivycestovat na déle, budete potřebovat víza. Pokud Vám to prácea finance nedovolují, doporučujeme Vám minimální pobyt v USAalespoň na dva týdny. ESTA je platná dva roky a proto můžetevycestovat např. dva krát na jeden měsíc. Ale pozor,nezapomínejte na to, že pokud Vám platnost Vašeho pasu vypršídříve, musíte si zajistit znovu ESTA formulář.

  • Musíte býtvlastníkem biometrického pasu. V případě pokud nemáte pas,myslete na to, že je třeba si ho zajistit čím dříve, abystenemuseli zbytečně platit za přednostní vyřízení. A pokud hojiž máte, zkontrolujte si, zda má biometrické údaje a zda munáhodou nevypršela platnost.

V případěpokud splňujete výše uvedené podmínky, stačí Vám jen párminut na to, abyste si vyplnili elektronický formulář ESTA. Poschválení můžete cestovat. Takže žádné jiné formality a nenínutná ani návštěva ambasády. Totiž při vyplnění onlineformuláře se zpravidla dozvíte odpověď okamžitě po jehoodeslání. ESTA Vám může být schválena nebo zamítnuta. V tomdruhém případě, je-li Váš zájem navštívit USA stále velký,budete muset požádat o vízum. V některých případech je ESTA pozastavena, což znamená, že nevíte odpověď ihned. Musíte siodpověď prověřit znovu v průběhu následujících 72 hodin.

Pokudplánujete dovolenou a přemýšlíte nad něčím netradičním avelkolepým, Spojené státy Vás rádi uvítají. Díky autorizaci ESTA nejste povinen si zajistit víza a plánování dovolené budemnohem jednodušší.

Autor: Novakova Marie Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 27.11.2016 16:27




usa
0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka