Hasiči s památkáři budou procházet hrady i zámky

Památkový ústav klade vysokou prioritu na bezpečnost návštěvníků i svěřených hodnot! Protipožární opatření patří k nejvyšším prioritám NPÚ ÚOP v Plzni. Po úspěšných požárních cvičeních provedených v klášterech Plasy a Kladruby či hradech jako Velhartice, pokračuje prohlubování součinnosti mezi...

Jarní servisní akce AUTO CB

Památkový ústav klade vysokou prioritu na bezpečnost návštěvníků i svěřených hodnot!
Protipožární opatření patří k nejvyšším prioritám NPÚ ÚOP v Plzni. Po úspěšných požárních cvičeních provedených v klášterech Plasy a Kladruby či hradech jako Velhartice, pokračuje prohlubování součinnosti mezi Plzeňským územním odborným pracovištěm Národního památkového ústavu a Hasičským sborem Plzeňského kraje. Již v úterý 9. 10. 2012 se koná první ze série odborných bezpečnostních prohlídek kláštera v Plasích (severní Plzeňsko), dále se během října hasiči za asistence pracovníků památkového ústavu podívají ještě do zámků v Červeném Poříčí (Klatovsko) a v Manětíně (severní Plzeňsko)
Po tematických cvičeních s nácvikem záchrany zraněného (Klášter Kladruby), pátrání po nezvěstné osobě v zakouřené části interiéru (Klášter Plasy) či záchrana cenného mobiliáře (hrad Velhartice) přicházejí na řadu i další formy součinnosti. Podle bezpečnostního referenta plzeňského pracoviště Národního památkového ústavu Michala Soroky série plánovaných akcí s hasiči bude založena na prohlídkách vybraných památkových objektů – zámek Manětín, zámek Červené Poříčí a klášter Plasy – za doprovodu hasičů. „Budeme s hasiči procházet každý objekt a vyhodnocovat požární i bezpečnostní rizika,“ uvádí Soroka a dodává: „Výstupem by měl být určitý soubor materiálů ušitý přímo na míru každému z uvedených památkových objektů. Hasiči si zmapují také přístupové a únikové cesty a budeme společně hledat řešení případných zjištěných bezpečnostních rizik nebo situací“.
Ochrana kulturních hodnot i životů návštěvníků památkových objektů patří mezi priority plzeňského pracoviště Národního památkového ústavu. „Jde nám o to, aby se u nás návštěvníci cítili naprosto bezpečně a abychom měli pod kontrolou i zachování památkových objektů či cenného mobiliáře, což představuje nevyčíslitelné hodnoty,“ uvádí Soroka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.10.2012 06:01




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka