Koncert duchovní hudby

Hospic Sv.Jiří o.p.s. pořádal další, již 3.benefiční akci na podporu vzniku pobočky domácího hospice pro Tachovsko. Koncert duchovní hudby byl věnován památce obětí transportu smrti. Po jeho skončení byla odnesena pietní kytice k památníku obětem 2.světové války v Tachově na urnovém háji.

Jarní servisní akce AUTO CB

V neděli dne 12.4. 2015 proběhla další, tentokrát již 3. benefiční akce na podporu vzniku tachovské pobočky Hospice Sv. Jiří o.p.s. se sídlem v Chebu. 

Na 50 návštěvníku se sešlo v refektáři Muzea Českého lesa v Tachově, kde se konal koncert věnovaný obětem transportu smrti. Hosté si měli možnost připomenout 70. smutné výročí, kdy přijel tento transport na tachovské vlakové nádraží . Podle historiků v něm přijelo 1500 vězňů, ačkoliv v koncentračním táboře Buchenwald do něj nastoupilo třikrát tolik lidí.Úvodem promluvil PhDr. Jiří Nenutil, a poté si návštěvníci vychutnali duchovní hudbu v podání Tachovského chrámového sboru pod vedením Jany Vokaté. Na závěr koncertu se všichni mohli přidat ke Zpěvům z Taizé.

Koncertní odpoledne bylo završeno příjemnými společně strávenými chvilkami u připraveného pohoštění.

Na závěr iniciátorky vzniku mobilního hospice Iva Csanálosi a Lucie Davidová s Jiřím Nenutilem a Janem Strakou odnesli pietní kytici k památníku obětem 2. světové války na urnovém háji, kde se nachází největší masový hrob v naší republice. Ke kytici byla připojena stuha, na kterou se měli možnost všichni návštěvníci podepsat. Dobrovolné vstupné ve výši
3 242 Kč a 4 Eur bude věnováno na zřízení domácího hospice v Tachově.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 14.04.2015 22:23




3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka