Mobilní (domácí) hospic v Tachově

Tachovsko bude mít mobilní (domácí) hospic. Hospic Sv.Jiří v Chebu plánuje pobočku v Tachově , která by měla začít pomáhat umírajícím a jejich rodinám od ledna 2016. Motto Hospice Sv.Jiří : " Nepřišli jsme umřít, ale žít do posledního okamžiku... ... a proto: „Pospěšme milovat lidi, neboť tak rychle odcházejí..." Jan Twardovski

Jarní servisní akce AUTO CB

Tachov bude mít mobilní hospic

Na Tachovsku vzniká nová služba určená nevyléčitelně nemocným, umírajícím. Obecně prospěšná společnost Hospic Sv. Jiří, která provozuje mobilní hospic na Chebsku, plánuje zavést službu i pro občany města Tachov a okolí.

V tomto roce budou probíhat přípravy pro vznik nové zdravotně-sociální služby, budeme hledat personál, prostory a hlavně shánět dárce, pokud se vše podaří, tak v roce 2016 by měl být přijat první hospicový klient této neziskové organizace. Na rozdíl od kamenného hospice je mobilní hospic terénní službou, která jezdí za nevyléčitelně nemocnými do jejich domova. Pacientům v závěrečné fázi nevyléčitelného onemocnění (obvyklá délka péče o pacienta je 3 až 4 týdny) je poskytována specializovaná paliativní péče.

Zaměstnanci hospice sledují individuální potřeby a přání každého nemocného, snaží se mu ulevit od bolesti a dalších trápení a podporují jej v tom, aby mohl zůstat až do konce života v intenzivních vztazích se svými blízkými.

Zřizovatelé a iniciátorky tohoto projektu vychází z poznatku, že 80 % lidí by chtělo umírat doma, ale přesto  většina z nás umírá v nemocnicích. A to je škoda. Proto je v zájmu široké veřejnosti vznik mobilního hospice na Tachovsku podpořit.

V mobilním hospici je k dispozici tým odborníků ve složení lékař s atestací v paliativní medicíně, zdravotní sestry, sociální pracovnice, psychologové, duchovní, poradkyně pro pozůstalé a dobrovolníci. Pracovníci hospice jsou nepřetržitě na telefonu připraveni přijet a být v těžkých chvílích na blízku a pomoci.

Pojem paliativní péče je široký, jde o komplexní, aktivní a na kvalitu života orientovanou péči poskytovanou pacientovi, který trpí nevyléčitelnou chorobou v pokročilém nebo terminálním stadiu. Cílem paliativní péče je zmírnit bolest a další tělesná a duševní strádání, zachovat pacientovu důstojnost a poskytnout podporu jeho blízkým.

Služby specializované paliativní péče v domácím prostředí zatím nejsou hrazené z veřejného zdravotního pojištění, a proto budeme rádi, když budete navštěvovat benefiční akce pořádané hospicem, stanete se naším dobrovolníkem nebo se rozhodnete nám přispívat na činnost.

Iva Csanálosi a Lucie Davidová
iniciátorky vzniku mobilního hospice v Tachově

tel: 605 226 298 nebo 774 413 374
email: tachov@hospiccheb.cz

www.hospiccheb.cz/mobilni-hospic-tachov/

facebook: Hospic Sv.Jiří -pobočka Tachov

Alena Votavová
ředitelka Hospice Sv. Jiří
tel: 736 432 911
email: hospic@hospicheb.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.04.2015 17:09




6 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka