Můj volební program

Drazí voliči, jsem lékařem a teologem, ovšem s dlouholetou politickou zkušeností. Po šesti letech v disentu, práci v OF a poslanecké činnosti v České národní radě, kam jsem byl za OF kooptován do prvních svobodných voleb, jsem byl 4 roky Radním města Plzně a v posledních letech také členem Zastupitelstva města Plzně. Nyní kandiduji do Senátu PČR s podporou ODS, KDU - ČSL, Konfederace politických vězňů a Svazu PTP České republiky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kandidáti do Senátu PČR často slibují lokální změny ve svém obvodě (k čemuž nebudou mít mnoho příležitostí) nebo líbivé sociální změny (na což nevědí, kde vzít finance). Nechci stavět vzdušné zámky ani vás vodit za nos, proto představuji jen krátce několik bodů mého programu. Samozřejmě instituce, jakou je horní komora PČR má mnoho zákonů rozpracováno a mnoho jich přijde na řadu během mé případné senátorské činnosti, takže nezůstane pouze u těch mnou proklamovaných bodů. Na druhé straně ale tyto body charakterizují mé zaměření a postoje, nejsou nereálné a patří do jednání Senátu PČR.   Pokud s mými postoji, vyjádřenými nejen v tomto krátkém programovém nástinu, souhlasíte, budu vám vděčný za váš hlas v říjnových volbách do Senátu ČR.   Děkuji za to, že k volbám přijdete. Vážím si všech, kterým není budoucnost naší republiky lhostejná.

Marcel Hájek   Můj volební program:   ZDRAVOTNICTVÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE   Je především nutné zabránit odlivu kvalifikovaného personálu do zahraničí. Cesta je pouze jediná – odpovídající platové ohodnocení.   Lidem, kteří sami pečují o své rodiče a prarodiče, musí stát poskytnout dostatečnou podporu nejen finanční, ale i ve formě nabídky asistenčních a dalších pomocných služeb.   Každá žena, která je rozhodnuta předat své novorozené dítě k adopci, má právo na zcela anonymní porod v odborném lékařském zařízení.   PODNIKÁNÍ A SOUKROMÉ VLASTNICTVÍ   Drobní a střední podnikatelé vytvářejí pracovní místa, nemají nárok na daňové prázdniny ani jiné úlevy, zisk opět investují ve svém kraji. Stát musí tyto podnikatele podporovat přehlednou legislativou, jednoduchým daňovým systémem a odstraněním zbytečných administrativních překážek. Pro desítky tisíc drobných podnikatelů bude zavedení EET a daňových hlášení likvidační.   Soukromé vlastnické právo je nedotknutelné. Ani výsledky místních referend nesmějí omezit právo nakládání se soukromým majetkem.   DOPRAVA   Česká republika je díky mezinárodní kamionové dopravě přetíženou tranzitní zemí. Je nutno chránit naše dálnice, přesunout část nákladní dopravy na železnici a zpřísnit pravidla pro používání celé silniční sítě. Tato změna je uskutečnitelná v delším časovém horizontu, je třeba k ní ale systematicky směřovat. Snažme se o posílení vysokorychlostní silniční sítě oproti drobným, středy obcí procházejícím silnicím. I přes zvýšené finanční náklady je to ve výsledku velmi ekonomické i ekologické.   EVROPSKÁ UNIE A BEZPEČNOSTNÍ POLITIKA   Bezpečí již není samozřejmostí, musíme se aktivně podílet na ochraně vnějších hranic schengenského prostoru a rozvoji diplomatických jednání se všemi zúčastněnými zeměmi. Nedovolme systém jednotné imigrační politiky, který ohrožuje naši národní svrchovanost.   Zabraňme budování evropského superstátu. Je nezbytné přistoupit k vytvoření liberálnější varianty Lisabonské smlouvy, nebo přímo k jejímu zrušení. BREXIT je prvním varováním.

Autor: Martin Kydlíček Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 29.08.2016 00:00




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka