Zfetovaného Ukrajince najíždějícího na policistu zastavila až opakovaná střelba do kol

PLZEŇ – Policistům ujíždělo vozidlo, marně!

Cílená propagace v Plzni

  K velice dramatické honičce, kterou ukončila až střelba z policejních pistolí, došlo v noci ze středy na čtvrtek 5. července ve Starém Plzenci. Policejní hlídka se zde několik minut po půlnoci v Radyňské ulici rozhodla zkontrolovat podezřele jedoucí vůz Volkswagen Golf. Mimo jiné byl vůz opatřen německými převozními značkami a také měl nefunkční pravé zadní světlo.

Muž za volantem vozu ale na opakovanou výzvu k zastavení nereagoval, naopak sešlápl plyn až k podlaze a začal ujíždět ulicemi Bezručova a Luční, kde pak vjel na polní cestu.

     Policisté na polní cestě ujíždějící vůz dohnali, řidič pronásledovaného vozu sice nejprve zastavil, ale pak zařadil zpátečku a schválně dvakrát těsně po sobě nacouval do služebního vozu (pozn red.: ačkoli první náraz může vypadat jako náraz policejního vozidla, světla zpátečky jasně ukazují, že muž vyjel proti policistům). 
     Policisté vyběhli z auta, opakovaně hlasitě vyzývali řidiče k vystoupení z vozu, ale muž se znovu rozjel, nyjí již dopředu a tak dokonce jednoho z policistů přímo ohrozil. 
     Policisté tedy v souladu se zákonem zahájili střelbu na všechna kola vozu, aby jednak chránili své zdraví i svůj život a samozřejmě také zamezili pokračování trestné činnosti. Řidič ukázal, že je všeho schopný, protože se ještě pokoušel znovu ujíždět, ale na pneumatikách zničených několika výstřely to velký smysl nemělo a agresor, podle našich informací Ukrajinec, byl policisty zpacifikován a zadržen.
     Proč muž ujížděl a byl schopen i najet na policistu, objasnila mluvčí policie: "Muž byl pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu. Již jsme zahájili trestní stíhání cizince narozeného v roce 1993 a muž je obviněn ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. Nyní mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody," uvedla k případu.

     Použití zbraně bylo shledáno jako oprávněné a v souladu se zákonem. Policistům patří poděkování za dobře odvedenou práci, snad již končí doba, kdy se policista musel bát použít svou služební zbraň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.07.2018 14:00
Video




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka