Ohlédnutí za zápasem výběrů očima Akademiků

Krátce po začátku nového roku výběr amerických univerzit podnikl cestu do Evropy, aby změřil své síly se soupeři z Evropské univerzitní hokejové ligy. Ani v letošním výběru EUHL nemohli chybět hráči z týmu Akademici Plzeň. Mezi nominované patřili Jakub Faschingbauer, Jan Kašpar, Karel Ingriš, Filip Malota, Václav Polívka a Antonín Radouch. Výběry mezi sebou odehrály celkem dva zápasy. První zastávkou pro hráče byla Plzeň, kde 3. ledna v HM Aréně proběhl první duel, který skončil vítězně pro host

Cílená propagace v Plzni

Pro někoho mohlo utkání proti výběru amerických univerzit představovat rozdíl ve stylu hry. Toto potvrdil i střelec prvního gólu z plzeňského utkání a zároveň kapitán výběru, Jakub Faschingbauer, který se k zápasu vyjádřil takto: "Rozdíl to je poměrně veliký a myslím, že to muselo být vidět i z hlediště. Já osobně jsem slyšel několik hlasů z okolí, že tento zápas byl rychlejší a důraznější. Je to jejich styl hokeje, a proto není divu, že tomu tak bylo i v tomto zápase." V tom se shodl se svým spoluhráčem Václavem Polívkou, pro kterého to "byl ohromný rozdíl oproti klasickému soutěžnímu zápasu EUHL, tady nebyl na nic čas." Polívka zároveň dodává, že "tempo zápasu, důraz, rychlost, množství osobních soubojů, to vše se mi jen těžko srovnává s tím, na co jsem zvyklý." V opozici se svým názorem jim byl útočník Karel Ingriš. "Neřekl bych, že to byl pro mě velký rozdíl. Při utkáních EUHL se hraje podobný hokej. Obecně známá fakta, že američtí hokejisté hrají rychle, přímočaře do branky a důrazně, se potvrdila. V tom malý rozdíl byl, ale byli jsme na to všichni připravení, takže žádné velké překvapení.", tvrdí Ingriš.

Během sezóny proti sobě nastupují na led jako soupeři, avšak během lednových zápasů proti ACHA museli hráči, jenž byli nominováni, táhnout společně za jeden provaz. S atmosférou, která v týmu panovala, byli spokojeni přinejmenším všichni hráči z Akademiků. Ingriš ji hodnotí jako výbornou a dodává, že "všichni si tyto dva dny, co jsme byli pospolu, užívali. Samozřejmě s někým si sednete více a s někým trochu méně, ale myslím, že v týmu byla velice přátelská atmosféra." Se svým spoluhráčem souhlasí i Polívka. "Atmosféra v týmu byla přátelská. I přesto, že v soutěži jsme protivníci, tak tady na té akci jsme vytvořili jeden tým jak na ledě, tak vkabině", dodává Polívka. Pro Jakuba Faschingbauera byly začátky zvláštní, neboť podle jeho slov se během příprav na zápas člověk setká s hráči, proti kterým hraje celou sezónu, avšak je si jistý, že veškerá rivalita mezi hráči šla stranou. Otázku kolektivu doplňuje Faschingbauer takto: "Měli jsme strašně málo času na to se poznat a utvořit lepší partu, ale i tak jsem přesvědčen, že jsme vytvořili dobrý kolektiv."

Hráči z Akademiků představovali na ledě jednu lajnu, která jako první otevřela skóre zápasu, kdy se za asistence Ingriše a Polívky v 11. minutě prosadil před bránou Faschingbauer. Všichni tuto sestavu považovali za výhodu, neboť věděli, co mají od koho čekat. Ingriš zároveň dodává, "že jsme se s klukama z lajny z Akademiků všichni potkali i v lajně EUHL, bylo výborné! Moc jsme si to užívali, i když jsme na jeden zápas oblékli jiný dres než náš oblíbený akademický." Na otázku, zda některého z nich nemrzelo, že neměl příležitost si zahrát v lajně s hráči z jiných univerzit a vyzkoušet tak jinou spolupráci, odpovídala trojice útočníků negativně. "Občas je fajn zahrát si s jinými hráči a zkusit něco nového, ale se spoluhráči z Akademiků jsme skvěle sehraní a už víme, co máme od druhého čekat v jakých situacích. Myslím, že na ledě to bylo vidět a za sebe musím říct, že mám z této spolupráce radost", doplňuje své spoluhráče Faschingbauer.

Momentálně mají hokejisté od zápasů EUHL krátkou pauzu, aby se mohli naplno věnovat svým studijním povinnostem během zkouškového období, avšak již 10. února si všichni opět oblečou svůj modrobílý dres, aby v něm mohli bojovat o další body. Soupeřem jim bude polský tým PPWSZ Podhale Nowy Targ, jenž se v tabulce nachází čtyři body před Akademiky. Jak dopadne utkání, zatím nevíme, ovšem s jistotou můžeme říct, že Akademici na ledě nechají vše k získání důležitých bodů, jak u nich bývá dobrým zvykem.

Autor: Nikola Havelková

Autor: Věra Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 12.01.2016 07:00
Video




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka