Památkáři chtějí opravit usedlost na Bolevecké návsi

Národní památkový ústav požádal radu města, respektive zastupitelstvo, aby schválilo dodatek k darovací smlouvě nemovitostí na adrese Bolevecká náves 3 včetně pozemků bez zavazujících nebo odkládacích podmínek, které schválilo zastupitelstvo v prosinci minulého roku. Podle Národního památkového ústa...

Cílená propagace v Plzni

Národní památkový ústav požádal radu města, respektive zastupitelstvo, aby schválilo dodatek k darovací smlouvě nemovitostí na adrese Bolevecká náves 3 včetně pozemků bez zavazujících nebo odkládacích podmínek, které schválilo zastupitelstvo v prosinci minulého roku. Podle Národního památkového ústavu prodloužení lhůty ke zřízení „Skanzenu lidové architektury“ (do konce roku 2020) a s tím související možnost odstoupení dárce (město Plzeň) od darovací smlouvy staví památkový ústav do nevýhodné pozice při získávání státních finančních prostředků.
Národní památkový ústav dekklaroval vážný zájem objekt provozovat a zpřístupnit ho veřejnosti pro kulturní a výchovně-vzdělávací účely jako svůj příspěvek k projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Do oprav chce významně investovat, a proto se hodlá v příštím roce ucházet o mimořádné zařazení akce do finančního systému SMVS/ISPROFIN. Objekt je zapsanou národní kulturní památkou od roku 2008, což vyžaduje velmi striktní podmínky památkové péče.
Městská rada doporučila zastupitelstvu uzavřít dodatek k darovací smlouvě, kterým bude zrušen účel darování a podmínky zřízení „Skanzenu lidové architektury“.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 26.02.2011 17:12




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka