Památkáři přispějí na opravu kostela v Liticích

Vzhledem k tomu, že v průběhu roku 2012 plzeňskému odboru památkové péče odřeklo několik z předjednaných příjemců dotace, bylo rozhodnuto, že z rozpočtu odboru budou podpořeny jiné projekty. Finanční prostředky získá projekt opravy fasádních omítek na kostelu sv. Petra a Pavla v Liticích, u něhož p...

Cílená propagace v Plzni

Vzhledem k tomu, že v průběhu roku 2012 plzeňskému odboru památkové péče odřeklo několik z předjednaných příjemců dotace, bylo rozhodnuto, že z rozpočtu odboru budou podpořeny jiné projekty. Finanční prostředky získá projekt opravy fasádních omítek na kostelu sv. Petra a Pavla v Liticích, u něhož práce na obnově kulturní památky jsou již prováděny, avšak doposud chybělo pokrytí na úplné dokončení stavebních a restaurátorských prací, a zároveň bude poskytnuta účelově podmíněná dotace na provedení restaurátorské obnovy části historického malovaného trámového stropu v předměstském domě v Lochotínské ulici č. 24.
Městští zastupitelé poskytnutí dotace majitelům kostela sv. Petra a Pavla v Liticích ve výši 170 tisíc na provedení obnovy fasádních omítek v úseku severního průčelí presbytáře mezi parapetní a korunovou římsou na pravé straně, včetně opěráku, a na provedení restaurátorské obnovy kamenných ostění s kružbami u pravého okna, včetně vitráží, a stejně tak související rozpočtové opatření schválili.
Částka 130 tisíc korun bude poskytnuta majitelům nemovitosti v Lochotínské ulici č. 24 na restaurátorskou obnovu části historického malovaného trámového stropu v prostoru nad pavlačí, fixaci historických omítek východního průčelí a obnovu truhlářských obložek dveří na pavlač.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.10.2012 08:24




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka