Památkáři zvou na prohlídku plzeňské Velké synagogy

Na úterý 20.9.2011 od 16.30 hod. (sraz v budově synagogy u pokladny) připravili odborní pracovníci plzeňského pracoviště Národního památkového ústavu široké veřejnosti exkurzi Velkou synagogou v Plzni. Exkurzi povedou: Tomáš Hudec (Západočeské muzeum v Plzni), Jana Žáčková (Židovská obec Plzeň) ...

Jarní servisní akce AUTO CB

Na úterý 20.9.2011 od 16.30 hod. (sraz v budově synagogy u pokladny) připravili odborní pracovníci plzeňského pracoviště Národního památkového ústavu široké veřejnosti exkurzi Velkou synagogou v Plzni. Exkurzi povedou: Tomáš Hudec (Západočeské muzeum v Plzni), Jana Žáčková (Židovská obec Plzeň)
Návštěvníci exkurze do velké synagogy v Plzni, jedinečné památky svého druhu nejen v republice, ale i v celé střední Evropě, budou mít příležitost dozvědět se přímo při prohlídce interiéru veškeré informace o této stavbě z hlediska historického, liturgického i památkového. Nejprve bude pozornost věnována historii vzniku této budovy, která není doposud příliš známá. Dále bude stavba přestavena z hlediska liturgického provozu. Závěr exkurze bude patřit zhodnocení stavby z pohledu památkové péče se zhodnocením probíhající obnovy této unikátní památky.
Vstupné do objektu synagogy: 25 Kč/osobu
Mimo pravidelný cyklus přednášek a exkurzí lze stále ještě navštívit výstavu fotografií na téma Romantický sen – dědictví 19. století v památkovém fondu, která je k vidění od června do října 2011 v mázhauzu domu U Zlatého slunce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.09.2011 07:12




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka