„Pravá“ Kuba ? multimediální show s tancem

Slávka Chrpová, šéfredaktorka časopisu Cykloturistika uvádí ve čtvrtek 31. března v Západočeském muzeu v Plzni od 18 hodin novou cyklocestovatelskou multimediální přednášku s tancem na téma Pravá Kuba. Svoje zkušenosti ze čtyř návštěv Kuby během deseti let zúročila a připravila projekci, kde sleduje neobvyklá témata. Kromě neotřelých zážitků z jízdy na kole po tomto ostrově se zabývá i tím, jak se žije Čechům na Kubě a naopak Kubáncům v Čechách.

Jarní servisní akce AUTO CB

Protože se také zajímá o původ Kubánců, odkud přišli a jaký byl jejich život po příchodu z oblasti Nigérie a Beninu, monitoruje její projekce i santerijské náboženství, jeho tance a rituály. Sama navštívila santerijského kněze. Slávka také zatančí tanec mambo ve stylovém kubánském kostýmu mambo, které také vzniklo na Kubě.

  • Na kole skrz ostrov, lid i bohy
  • Víra, tance a rituály ? v „náručí“ santerijského kněze
  • Češky na Kubě a Kubánci vČechách ? rozhovory
  • Komunikace na ostrově ? jak se žije somezeným internetem a drahými tarify za mobil?
Jsou dnešní mladí Kubánci ještě revolucionáři? Jak se žije mladým s omezeným internetem a drahými tarify za mobil?

Kuba je extatická a živočišná, je smyslná jako kubánská salsa, hravá jako její moře, tajemná jako santerijské kulty, milá jako její lidé. Postupně se vám vrývá pod kůži, začnete ji vnímat všemi smysly, až najednou zjistíte, že už se jí nezbavíte, protože jste se zamilovali na celý život. Přesně tak se to stalo mně.

Témata, která jsem sledovala při čtyřech cestách po Kubě:

  • Nejzajímavější trasy vhodné pro kolo. Křížem krážem Kubou bez provozu. 240 km dlouhá „cyklostezka“ podél Karibiku.
  • Češky na Kubě a Kubánci v Čechách ? ženy, co žijí na Kubě už padesát let a vzaly si revolucionáře (rozhovory). Berou si Kubánci své negativní zvyky s sebou do Čech?
  • Otroci na Kubě, jejich příchod z oblasti jorubské Nigérie, santerijské náboženství, tance bohů tzv. orishas. Osobní návštěva santerijského kněze. Co se stane, když se stanete santerijcem a přenesete se do české reality (rozhovory sautorem mnoha knih Miroslavem Náplavou a režisérem Petrem Horkým).

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.03.2016 01:44




4 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka