Proč potřebují děti rodinu?

V plzeňském kraji je stále nedostatek pěstounů. V ústavní péči proto zůstávají i děti, které by jinak mohly vyrůstat v rodině. Odborníci se shodují, že vazba na jednoho či dva nejbližší lidi je pro vývoj dětí a jejich budoucí život nenahraditelná. Sebelepší péče ústavního zařízení ji nemůže nahradit. Nové pěstouny ochotné poskytnout lásku a péči opuštěným dětem má inspirovat cyklus besed v Pěstounské rodině jsem doma, které pořádají Diakonie Západ a LATUS pro rodinu o.p.s. Nejbližší se k

Jarní servisní akce AUTO CB

V plzeňském kraji je stále nedostatek pěstounů. V ústavní péči proto zůstávají i děti, které by jinak mohly vyrůstat v rodině. Odborníci se shodují, že vazba na jednoho či dva nejbližší lidi je pro vývoj dětí a jejich budoucí život nenahraditelná. Sebelepší péče ústavního zařízení ji nemůže nahradit. 


Proto Diakonie Západ a LATUS pro rodinu o.p.s. pořádají cyklus besed pro zájemce o pěstounskou péči a snaží se podporovat ty, kdo uvažují o možnosti stát se pěstouny. 

Nejbližší beseda se koná v úterý 8. září od 18 hodin v  Café Restaurant Kačaba v Prokopově ulici č.17. 
Je určena všem, kdo se zajímají o situace dětí, které nemohou vyrůstat ve své původní rodině. Na setkání budou diskutovat sociální pracovníci z oblasti náhradní rodinné péči i zkušení pěstouni, o radostech i starostech, které přijdou, když se člověk rozhodne jít těmto dětem vstříc na cestě zvané pěstounství. Účastníci se dozví, kdo se může stát pěstounem a co je třeba promyslet před přijetím dítěte do rodiny. Zeptat se mohou na cokoli dalšího.


V Plzni se mohla veřejnost dozvědět o pěstounství i během léta – na festivalu Živá ulice připravila Diakonie Západ a LATUS pro rodinu dva dny pro děti a o dětech nazvané JSEM DOMA. Program se odehrával při hlavní scéně na náměstí Republiky. Ve výtvarné dílně se během dvou dnů vystřídalo nespočet dětí. Dospělí měli možnost si prohlédnout open air výstavu fotografií zplzeňských pěstounských rodin. O svých zkušenostech vyprávěla zájemcům na místě zkušená pěstounka i odborníci na pěstounskou péči.



Fotogalerie
Autor: Kateřina Chejlavová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
04.09.2015 11:41




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka