PROGRESIVNÍ MUZIKÁL REFUGEE SAFARI POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE

FESTIVAL ARABSKÉ KULTURY, tzv. Arabfest, zahajuje ve středu 30. března svůj program jedinečným představením Refugee Safari. Nevšední kulturní událost začne v 19 hodin v plzeňském kulturním centru Moving Station.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tento netradiční moderní muzikál bude mít v České republice premiéru. Zatím ho mohlo vidět publikum v Jordánsku a v Ománu, kde představení získalo skvělé ohlasy. Refugee Safari se věnuje tématu hledání kulturního dialogu, hranic a integraci. V hlavních rolích se objeví palestinský herec Husam Abed a švédská zpěvačka Saga Björklund Jönsson. „Refugee Safari je společné dílo pěti lidí osmi národů, kteří mluví osmi jazyky. Myslíme si, že máme jako umělci zodpovědnost za to, co se dnes ve světě děje. Texty, hudba i celé naše hnutí je tedy založeno na našich myšlenkách, názorech o uprchlících, hranicích a o válce,” říkají tvůrci.

Husam Abed je palestinský loutkař, hudebník a sociální pracovník. Žije střídavě v jordánském Ammánu a v Praze. Vystudoval režii alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU. V roce 2009 založil Dafa Puppet Theatre, se kterým začal organizovat projekty zaměřené na děti a mladistvé žijící převážně v uprchlických táborech a sociálně znevýhodněných oblastech v Jordánsku.

Saga Björklund Jönsson je švédská skladatelka, režisérka a divadelní herečka. Vystudovala Akademii múzických umění v Göteborgu. Patří mezi zakladatale feministické a antikapitalistické kapely Father and Son Mainstream, která hraje žánr progressive house. Je rovněž autorkou hudby k Refugee Safari. www.arabfest.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.04.2016 05:54




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka