Prohra zkomplikovala Akademikům cestu do play off

Naložit tašky, počkat na opozdilce, vytáhnout karty a mohlo se vyrazit do Grazu. Zde na Akademiky čekali hráči z týmu UHT Dukes Graz, kteří hostili zápas Evropské univerzitní hokejové ligy. Hokejisté z Plzně potřebovali získat body z tohoto utkání, aby si tak mohli zajistit postup do kýženého play off, ovšem cíl jejich cesty zůstal nenaplněn. Domácí Dukes zápas vyhráli v poměru 4:1.

Jarní servisní akce AUTO CB

Začátek utkání působil poněkud rozpačitě. Při první přesilové hře Akademiků musel rakouský golman Zeugswetter zasáhnout, pouze když musel zneškodnit pokus Václava Polívky a Davida Rubeše. Své hosty poté už do žádné větší šance do konce jejich přesilovky nepustili. Stejně tomu tak bylo i během přesilové hry domácího týmu, kdy prověřil připravenost brankáře Filipa Smejkala rakouský útočník Nino Jus. Po něm už nikdo nenašel pozici, ze které by mohl ohrozit branku Akademiků, a využít tak početní výhody. V 11. minutě se hokejisté z Grazu přece jen mohli těšit z prvního gólu, jenž padl do odkryté brány z hokejky Simona Dreymanna. Nedlouho poté, co byl hráč Daniel Dědič faulován při snaze zúročit svůj samostatný únik, měl šanci dorovnat skóre v podobě nájezdu, avšak rakouský golman včas odhalil Dědičův úmysl a náskok svého týmu bezpečně ubránil.

Ani další dvacetiminutovka nezačala pro Plzeňské příliš dobře. Soupeř využil výhody a do horního rohu putoval další gól týmu Dukes. Autorství tentokrát bylo připsáno Matthiasu Florianovi. Ve 26. minutě se před bránou domácích ocitl Jakub Faschingbauer, ani ten však neprostřelil golmana Zeugswettera. Na druhé straně se to však hráči Florianovi opět povedlo a pro domácí tak vstřelil třetí bránu. Útočník Faschingbauer se opět rozhodl na aktuálním stavu něco změnit, po přihrávce od Pavla Linharta poslal nebezpečnou střelu rovnou na bránu, ale rakouského golmana nezaskočil. Ten se na poslední chvíli stačil přesunout a puk ukryl ve své výstroji. Během toho, co si Akademici udělali z trestné lavice další střídačku, padl do jejich brány čtvrtý gól. Po dvaceti vteřinách hry 5 na 3 si hráči neporadili s kombinací Schullera a Mörtla, kterou úspěšně zakončil střelec Schulter.

Poslední část zápasu naskytla pohled na velmi klidnou hru, pomineme-li několik potyček s rakouským soupeřem. Brankář Smejkal většinu třetiny pozoroval jen zdáli, neboť se převážně hrálo v rakouském obranném pásmu. Akademici přehrávali soupeře a do žádných větších šancí je nepouštěli. Ovšem i přesto se puk stále nedařilo dostat až do brány. Nakonec rozhodčí přece jen ohlásil gól hostů a vstřelenou branku si v poslední minutě připsal Jakub Faschingbauer. Bohužel gól přišel příliš pozdě na to, aby mohli Plzeňští na výsledku ještě něco změnit.

Druhý vzájemný zápas tak skončil opět prohrou Akademiků. Je těžké říct, co svazovalo Akademikům brusle na ledě. Zda to bylo vědomí, že bez bodů z tohoto utkání na ně bude čekat náročná cesta do play off či fakt, že někteří hráči na cestě do Grazu prohráli v hazardní hře Prší i střechu nad hlavou, načež se tak půlka týmu ocitla na ulici. Naděje však ještě zdaleka nevyhasla, neboť Akademiky čekají ještě dva zápasy. V nich už si nemohou dovolit nebodovat, chtějí-li se zasadit do bojů o titul. Soupeřem jim bude dvounásobný vítěz ligy, Tým UK Praha. Úkol je to těžký, nikoliv však nemožný. Akademici se ukázali tuto sezónu jako velmi silný a bojovný tým, který bude pro hokejisty z UK Praha jistě rovnocenným soupeřem.

Autor: Nikola Havelková

Fotografie: Martin Kurfiřt

Autor: Věra Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 05.03.2016 16:48




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka