Projekt modernizace výuky technologie na SPŠS

Odborně připravit studenty na požadavky zaměstnavatelů, a to i po stránce jazykové – to bylo cílem projektu s názvem Modernizace výuky technologie, odborné praxe a měření ve strojírenství. Projekt začal na Střední průmyslové škole strojnické a Střední odborné škole profesora Švejcara v Plzni 1. března 2012 a ukončen bude 31. prosince 2014.

Cílená propagace v Plzni

Odborně připravit studenty na požadavky zaměstnavatelů, a to i po stránce jazykové – to bylo cílem projektu snázvem Modernizace výuky technologie, odborné praxe a měření ve strojírenství. Projekt začal na Střední průmyslové škole strojnické a Střední odborné škole profesora Švejcara v Plzni 1. března 2012 a ukončen bude 31. prosince 2014. Podporovaných technických oborů vrámci projektu bylo celkem šest: Strojírenství, Obráběč kovů, Elektrotechnika, Strojní mechanik, Mechanik strojů a zařízení a Mechanik seřizovač. Projekt probíhal ve čtyřech klíčových aktivitách, jednou znich byla spolupráce srenomovanými Škoda JS, a.s, Hofmeister s.r.o., TS Plzeň a.s., WIKOV GEAR s.r.o., Doosan Škoda Power s.r.o během nepovinného kroužku angličtiny si zase studenti mohli osvojit odbornou slovní terminologii. Ve výuce se seznámili svýrobním cyklem strojírenské výroby, naučili se pracovat smoderním vybavením a technologiemi, nechyběla ani praktická cvičení na konkrétních výrobcích. 

Studenti se na základě nově vytvořených výukových materiálů aktivně zapojovali a sami vypracovávali výrobní dokumentaci. „Součástí projektu bylo i začlenění 29 přednášek, jednou znich byla prezentace předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dany Drábové,“ doplňuje Petra Mašková, věcná manažerka projektu. Projekt Modernizace výuky technologie, odborné praxe a měření ve strojírenství nebyl přínosem jen pro studenty. „Také učitelé odborných předmětů se seznámili s nejnovějšími technickými poznatky a trendy na exkursích, přednáškách a veletrzích, které byly vrámci projektu začleněné do výuky,“ říká Mašková. „Velkou přidanou hodnotou jsou vytvořené výukové materiály“, dodává věcná manažerka projektu soznačením CZ.1.07/1.1.30/01.0029.

Image title



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
16.01.2015 13:04




1 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka