Ptejte se, ale kdo se vlastně ptá?

Jako každý jiný kandidát dostávám řadu dotazů. Poslední žádost o odpovědi na otázky byla podepsána quot;Za Naštvané matky členky organizačního týmuquot;. Odpověděl jsem, protože to požaduji za slušnost. Stejně jako podepsat se vlastním jménem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Máte-li zájem, uvádím moji korespondenci s "Naštvanými matkami". Moje odpovědi jsou pro přehlednost značeny modře.

  
Vážená paní kandidátko, pane kandidáte,

dovolte, abychom vám touto cestou položily několik jednoduchých otázek, které pomohou našim členům a fanouškům vybrat si kandidáta, kterého podpoří v senátních volbách.    

Naštvané matky je spolek, který se vyjadřuje k politickému dění a chceme politické dění také svými aktivitami ovlivňovat. Naše diskusní skupina na facebooku má cca 3 500 členů a naše veřejná stránka na facebooku má cca 19 000 fanoušků. Týdně svými příspěvky oslovujeme až 500 000 čtenářů.

Věříme, že vaše odpovědi pomohou našim fanouškům v orientaci mezi jednotlivými kandidáty, a dáváme vám možnost je naším prostřednictvím oslovit.

Dobrý den,

pokusím se odpovědět pod každou otázku, ovšem u všech tří dotazů nelze odpovědět prostě a ploše ANO či NE, vždy to vyžaduje určitý komentář. Život je poněkud složitější, než připouští vidění ve smyslu ANo a Ne nebo také, chceme-li, černá nebo bílá.

Zdravím a přeji hezký den

MUDr. et Th.Bc. Marcel Hájek, Ph.D., FICS.
kandidát do Senátu PČR za volební obvod č. 7 s podporou ODS, KDU ČSL, Konfederace politických vězňů a Svazu PTP České republiky

1. Považujete za rozumné i nadále trvat na členství České republiky v EU
ANO/NE
V tuto chvíli dávám přednost setrvání v EU bez přijetí eura a to i přesto, že já a moje rodina jsme nehlasovali v referendu pro vstup do EU. Kostky ale byly již vrženy a nyní je lépe EU kultivovat, iniciovat zrušení zhoubné Lisabonské smlouvy, zabránit krokům EK, ER a EP, vedoucím k vytvoření evropského superstátu a nastolit pravý princip subsidiarity, tolik před referendy v jednotlivých zemích slibovaného. Jako matkám Vám dám tento příklad - pokud e jednou rozhodneme mít dítě ( a občané ČR tak v referendu rozhodli pro "dítě" EU), které teď ale závažně zlobí, je protivné a leze nám na nervy, není dobrým nápadem ho ihned umístit do dětského domova či zabít, je vhodnější se intenzivně starat o jeho mravní usměrnění.

Na druhou stranu se ale domnívám, že se současným vedením orgánů EU ( pány Schulzy, Junkersy a jim podobnými) to nepůjde a bude-li současná situace trvat i v roce 2017, budu to chápat jako naprostou a "neodstranitelně zažranou" aroganci Bruselu a pak i já budu na straně propagátorů "Czexitu".

2. Podpořil/a byste snahu o omezení propagace islámu a v jaké míře?
ANO/NE plus komentář
Nemám pocit, že by byl v naší zemi islám nějak propagován, spíše naopak. Jeho propagaci bych považoval za nešťastnou a byl bych proti, ale jak píši, myslím, že propagace islámu u nás nehrozí. Na druhé straně bych zde žijícím muslimům, často již více, než 50 či 60 let, nebránil ve svobodném soukromém vyznávání své víry, bohatě mi dostačuje to, že tito naši spoluobčané ctí a dodržují naše pravidla hry a naše hodnoty. O nikom z nich jste jistě v negativním smyslu nikdy neslyšely a je jich tu přes 20 000 rodin, ani o nich téměř nevíme. Islám nepropagují, naopak často spíše venku propagují naši kulturu a naši zem.

3. Souhlasíte s tím, že má stát mít pouze omezenou možnost rodičům odebírat děti, a to jen v případech prokazatelného fyzického a psychického týrání?
ANO/NE
Ano, tady souhlasím, nerad bych se zde dočkal praxe norského Barnevernetu, myslím si, že odebrání dítěte je snad kromě smrti dítěte tím nejbolestivějším a nejméně humánním stavem. Jistě je to nutné v případech prokazatelného týrání, sexuálního zneužívání či prokazatelného zanedbávání dítěte, tam je to v jeho zájmu. Ale i to se musí vážit na lékárenských vahách, tedy státní orgány si musí být zcela jisty v příčině svého rozhodnutí a nepostupovat tak, aby to končilo sebevraždou jednoho z rodičů, jako se nedávno stalo a zpětně se pak zjistilo, že příčina jeho obvinění nebyla prokázána. 

Dovolte mi ale malou připomínku - oslovujete jmenovitě kandidáty do senátu a žádná z Vás se nepodepíše. Anonymní podpis "členky organizačního týmu" mi nepřijde příliš statečný a příliš férový. My, odhodlaní a stojící si za svými názory se obvykle podepisujeme.

Dr. M. Hájek, Plzeň    

Na vaše odpovědi čekáme do pátku 9. 9. 2016. Odpovědi prosím posílejte na mail: info@nastvanematky.cz

Za Naštvané matky
členky organizačního týmu
Facebooková stránka Naštvané matky: https://www.facebook.com/Nastvanematky/

Autor: Martin Kydlíček Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
02.09.2016 00:00




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka