Rozhovor s plzeňskou mentální koučkou Nikolou Pejsarovou

Žijeme v dynamické době, která má mnohdy negativní vliv na naše duševní zdraví. Pokud v Plzni hledáte mentálního kouče, který vám pomůže s odstraněním stresů, nežádoucích psychických stavů či bloků anebo s řešením složitých životních situací, doporučujeme vám přečíst si tento rozhovor s plzeňskou mentální koučkou Nikolou Pejsarovou!

Cílená propagace v Plzni

Co vás motivovalo k tomu, abyste se stala mentální koučkou a otevřela svou kancelář právě v Plzni?

Moje motivace začala v první řadě u mě samotné (přečtěte si můj příběh), kdy jsem se chtěla zbavit psychických stavů v podobě panických atak. To se mi s mým teď už bývalým koučem podařilo skvěle. Poté, co jsem se přestala stydět za to, co jsem prožívala a otevřela se užší veřejnosti, jsem zjistila, že je spousta lidí, kteří buď prožívají psychické problémy nebo se nechali pohltit stresem, který dnešní doba velmi dobře nabízí. 

Nakonec jsem se tedy rozhodla udělat si v Mindset Academy akreditovaný kurz mentálního kouče, protože mojí další motivací bylo začít pomáhat ostatním a předávat jim své životní zkušenosti a znalosti, které jsem se v průběhu kurzu naučila. No a kde jinde si otevřít svou kancelář mentálního kouče než ve městě, kde žiji již 13 let.

Jaké hlavní výzvy vidíte v poskytování mentálního koučinku v dnešní době?

Hlavní a pro mě i nejdůležitější výzva v dnešní době je dostat do podvědomí lidí, kteří se nechali pohltit stresem v jakékoliv podobě (stres v práci, doma, psychické problémy, vyhoření …), že přenastavení své mysli, sebereflexí a neustálou prací na sobě tedy prací na duševním a fyzickém zdraví mohou dosáhnout vnitřního klidu, sníží hladinu stresu, zlepší své sebevědomí, sebehodnocení a celkově kvalitu svého života. 

Vidím totiž opravdu denně, jak jsou lidé naštvaní na sebe, na lidi kolem sebe, na budoucnost, na minulost, ale většinu z toho přece nemůžeme ve 100% míře ovlivnit. Jediné, co můžeme na 100% ovlivnit je změnit sami sebe, své myšlení, pohled na svět a uvědomit si, že některé věci, které se nám v životě dějí, se nedají ovlivnit a jsou to jen další zkoušky, které nás posouvají dál a které nás dělají silnějšími.

3. Jaké metody a přístupy preferujete ve své mentální koučinkové praxi?

Můj přístup ke klientům je velmi empatický a přátelský. Velmi se těším na každého klienta a koučink spojený právě s ním. S každým klientem, kterého momentálně mám, jsem dá se říct na začátku, protože koučink je cesta, je to proces a změny nepřijdou hned.

Vidím na klientech, že koučink je přesně to, co hledali (často vidím sebe, když jsem byla na začátku své cesty, jak jsem byla šťastná, že jsem našla někoho, kdo mi pomáhá růst, rozvíjet se a pomáhá mi k dosažení svých cílů a jeden z mých cílů byl právě – odstranit panické ataky, což se mi povedlo naprosto skvěle!

Každý klient a jeho cíl, tedy cesta k cíli, je individuální a neplatí na každého stejný recept. Koučink je jen o klientovi a o jeho cíli. Já ho na jeho cestě doprovázím jako motivátor, kouč, přítel a společně hledáme tu nejlepší cestu, která ho dovede k dosažení svých cílů.

Největší úsilí, práce, dřina začíná až potom, co u mě klient zavře dveře. Pak začne pracovat na tom, co jsme si během každé hodiny řekli, zhodnotili, analyzovali nebo upravili strategii k jeho vysněným cílům.

Koučink je o změně, o cílech, které si klient nastaví a k tomu, aby je dokázal splnit, musí ujít kus cesty a zanechat za sebou kus práce, což není jednoduché, ale věřím, že každý z nás má v sobě tolik síly, kolik potřebuje, aby cestu k cíli zvládl.

4. Jaký je váš pohled na propojení mezi duševním zdravím a osobním rozvojem?

Z mého pohledu duševní zdraví a osobní rozvoj mají hodně společného, protože duševní zdraví ovlivňuje to, jak myslíme, jak se cítíme a jak se chováme a osobní rozvoj je proces, kdy na sobě člověk neustále pracuje, zlepšuje se a plní si svoje cíle. 

Ze své vlastní zkušenosti vím, že pokud duševní zdraví není úplně v pořádku, tak se člověk těžko propracuje ke splněním svých snů a ke svému  osobnímu rozvoji. Já to sice dokázala, ale ta cesta nebyla jednoduchá, proto si myslím, že by člověk měl najít rovnováhu v obou směrech a snažit se, aby jeho duševní zdraví a osobní rozvoj byli na stejné vlně. 

5. Plzeň je bohatá na kulturní a společenské aktivity. Co v Plzni chystáte v nejbližší době? Budete pořádat nějaký zajímavý koučink?

To je naprosto skvělá otázka, protože 17. 10. právě v Plzni pořádám ve spolupráci s Mindset Academy skupinový koučink zdraví, zlepšení fyzické kondice a hlavně psychické pohody. Je to 14 workshopů tedy 14x setkání každé druhé úterý od 15:00 – 18:00. 

Pro více informací pokračujte na stránku: Skupinový koučink zdraví s Nikolou Pejsarovou
Moc se na tento workshop těším!

Nikola Pejsarová
certifikovaný mentální kouč

E-mail: info@nikolapejsarova.cz
Telefon: +420 776 017 707
Adresa: náměstí Republiky 53/27, 301 00 Plzeň
(Konzultace na základě předchozí domluvy)

Já děkuji za pěkný rozhovor

Honza Vavřička



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka