Slavnostní otevření mobilního hospice pro Tachovsko

Po roce příprav a shánění financí proběhne v Tachově na Tři krále 6.1.2016 od 15 hodin slavnostní otevření Hospice Sv.Jiří, o.p.s. - pobočky Tachov. Při té příležitosti bude také slavnostně zahájena Tříkrálová sbírka, která se bude v Tachově konat poprvé. Do ulic vyjdou koledovat skauti z 51.Přední hlídky Royal Rangers v Tachově se svými vedoucími. Velká část výtěžku pomůže právě hospici.

Cílená propagace v Plzni

Připomeňme, že Hospic Sv.Jiří o.p.s. začne poskytovat služby během ledna 2016. Mobilní hospic Sv. Jiří je nezisková organizace, která vznikla v Chebu. Jedná se o terénní službu, která jezdí za nevyléčitelně nemocnými domů. Díky osobním vazbám k Tachovu se paní ředitelka hospice Alena Votavová spojila s Ivou Csanálosi a Lucií Davidovou, protože je pojil stejný zájem. Tím bylo zajistit lidem v našem okolí, aby mohli důstojně dožít v kruhu rodiny. Už na základě prvního jednání bylo jasné, že hospic v Tachově vznikne s pomocí Chebu. Po kladném usnesení správní a dozorčí rady hospice, bylo rozhodnuto, aby se služby nevyléčitelně nemocným zavedly i do oblasti Tachovska.
 

Po roce plánování, příprav a shánění financí, bylo kvůli podpoře na všech rovinách rozhodnuto, že dne 6.1. 2016 v 15 hod. bude hospic veřejně slavnostně otevřen. Za to iniciátorky vděčí především lékařce a onkoložce MUDr. Janě Křístkové, MUDr.Aleně Dostalové, a celému týmu (7 registrovaných zdravotních sester, sociální pracovnice, psycholožka, duchovní, dobrovolníci), který se rozhodl pomáhat nevyléčitelně nemocným.

Zahájení této služby by nebylo možné bez podpory ze strany Města Tachova, Plzeňského kraje, individuálních dárců, firem, nadací (Avast, Výbor dobré vůle Olgy Havlové, nadační fond Umění doprovázet), obcí. Velmi nás těší, že jsme získali u Plzeňského kraje významnou podporu této služby. Radní pro oblast sociálních věcí Mgr. Zdeněk Honz vznik této služby na Tachovsku velmi vřele přivítal a prosadil, abychom dostali účelovou dotaci ve výši 66 000 Kč na vybavení hospice speciálními pomůckami pro nevyléčitelně nemocné. Jednání na kraji proběhlo úspěšně i s radní Ing.Milenou Stárkovou, což se promítlo vposkytnutí dotace i z oblasti zdravotnického resortu Plzeňského kraje ve výši 150 000 Kč. Město Tachov nejenom že zapůjčilo zdarma prostory pro zázemí hospice, ale v jednání je také finanční příspěvek na rok 2016.

Provozovna hospice sídlí na náměstí Republiky čp.70 , kde bude každou středu od 15.00 – 18:00 poradna pro nemocné a jejich rodiny.

Úvodní slovo proběhne v 1.patře budovy v klubu Sedmdesátka (prostory, kde sídlí Evangelická církev metodistická), poté bude provozovna hospice v přízemí slavnostně otevřena. Účastni budou také zástupci církví, kteří společně s požehnáním pronesou přímluvné modlitby. Páter Vojtíšek při té příležitosti zahájí Tříkrálovou sbírku, která bude v Tachově probíhat poprvé a to pod záštitou Hospice Sv.Jiří a 51.Přední hlídky Royal Rangers v Tachově. Velká část výtěžku pomůže právě hospici.

Pozvání na slavnostní otevření přijali např. radní Plzeňského kraje Mgr. Zdeněk Honz a radní Ing. Milena Stárková, starosta Tachova Jiří Struček, místostarostka Tachova Mgr.Jana Hrčková, zástupci našich podporovatelů, zástupci místních církví a další.


Fotogalerie
Autor: Iva Csanálosi Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 03.01.2016 15:33




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka