Tereza Petržilková jede ME družstev v atletice

Současný talent a mladá vycházející hvězda, členka AK Škoda Plzeň Terka Petržilková si splnila svůj sen a pod vedením zkušeného trenéra, bývalého reprezentanta a mistra ČR v běhu na 400 metrů Honzy Hanzla poputuje na ME družstev ve Francouzském Lille reprezentovat naše barvy ve štafetě žen na 400 m, kde se utká s evropskou špičkou současných čtvrtkařek po boku Denisy Rosolové, Heleny Jiranové a Marcely Pírkové.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato třiadvacetiletá sportovkyně začínala s atletikou teprve před třemi a půl lety, do té doby se žádnému sportu nevěnovala aktivně, natož na vrcholové úrovni. Pod taktovkou svého trenéra Honzy Hanzla pilně trénuje třetím rokem. 

Cíl této sezóny byl tedy víc než jasný. Nominace na závod družstev evropského šampionátu, kde přesně před osmnácti lety trenér poprvé obul tretry na evropském klání v té samé disciplíně.

Cesta k tomuto nemalému cíli ale nebyla jednoduchá.  Terku během zimní sezóny trápilo zdraví, ale i přes všechna úskalí, která sezónu doprovázela, se Terka svého úspěchu dočkala. Odměnou za všechnu tu píli a přístup, který k atletice má, vybojovala titul vicemistryně v běhu na 400 m a mistryně ve štafetě v běhu na 4 x 400 m na MČR 2017 konané v Třinci.

Sezóna ale pro Terku ještě nekončí, s trenérem si stanovili cíl, stlačit čas na čtvrtce pod 54 sekund. 

Autor: AK ŠKODA Plzeň Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.06.2017 17:34




1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka