Velikonoční slavnost u Medvíďat

V pátek 7. 4. se Medvíďata se svými rodiči připravovala na Velikonoce. Každé Medvídě si na slavnosti mohlo vyrobit trávového ježečka, ozdobit věneček z vrbového proutí nebo obarvit vajíčko...

Jarní servisní akce AUTO CB

Každé Medvídě si na Velikonoční slavnosti upletlo pomlázku nebo věneček z vrbového proutí a dozdobilo barevnými pentlemi. Na výrobu ježečka, kterému postupně narostou "trávové bodliny" bylo třeba naplnit silonku pilinami a na záda doplnit semínka trávy.  Každý mohl ještě svému ježečkovi domalovat oči a čumáček.  

Ti trpělivější pak "oblékli" ovečku do vlny, spirálek z tenkých proužků papíru, vyrobených namotáváním na špejli. kdo zvládl na tělo nalepit vlnu, už neměl problém doplnit nohy, hlavu a domalovat všechny nezbytné detaily. Samozřejmě nesmělo chybět ani barvení vajíček. Každý si přinesl silonku, do které si natrhal kousky krepových papírů v barevné kombinaci podle své fantazie. Pak stačilo přidat vyfouknuté vajíčko a odnést domů s úkolem: namočit vše do vody a počkat, až se barvy na vajíčko obtisknou. 

Lesní školku Medvíďata podporuje Nadační fond Zelený poklad.

Do lesní školky Medvíďata denně dochází maximálně 15 dětí ve věku 2,5 - 6 let, den tráví vždy se dvěma pedagogy. Rodiče mohou své dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Aktuálně probíhá zápis do Medvíďata na školkový rok 2016/17 a zbývá jen několik posledních volných míst. Zázemí školky je situováno ve skautských klubovnách u Seneckého rybníka. 

kontakty:

email: medvidata@skaut.cz, www.skolka.skauting.cz

Fotogalerie
Autor: Zdeněk Chval Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.04.2017 09:21




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka