Video: Test Honda Accord 2.2i CTDi

V motoristickém magazínu AUTOCENTRAL Vám dnes představíme Hondu Accord sedmé generace z roku 2008. Moderátor Míra Hejda společně s expertem Jirkou Hruškou ohodnotili vznětový motor a podívali se na klady a zápory japonského vozu střední třídy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Mírovi se u Hondy Accord líbí především ergonomicky vzorný interiér, který bude podle jeho slov vyhovovat všem, dokonce i důchodcům. Čitelnost kruhových ukazatelů v přístrojové kapličce je nadpůrměrná a celkově Accord vyráběný v letech 2003 až 2008 sklízí veskrze kladné hodnocení. Podívejte se tedy na další díl motoristického pořadu o bazarových automobilech.

Honda nabízela Accord ve dvou karosářských provedeních (sedan a kombi). V Česku žádanější kombi se hodí pro rodinné potřeby, oproti sedanu je delší a disponuje o čtyři centimetry delším rozvorem. Proto má kombi více místa na zadních sedadlech a větší zavazadlový prostor. Pod kapotou tvořil základ benzínový dvoulitr, vrchol pak větší čtyřválec o objemu 2,4 litru. Rok po spuštění prodejů se objevil diesel 2.2 I-CTDi vlastní konstrukce spojený s manuální pětirychlostní převodovkou. Honda Accord ve své době soupeřila s Mazdou 6, Toyotou Avensis, Fordem Mondeo nebo Volkswagenem Passat.

Autor: AUTOCENTRAL Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
16.01.2015 13:55
Video



5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka