Vyrovnanému zápasu přihlíželo tisíc diváků, vítěze určily až samostatné nájezdy

První den měsíce března vyrazili směrem do HM Arény v Plzni studenti základních a středních škol, aby mohli podpořit své kolegy z univerzit v boji o důležité body do play off. A jejich pomoc z hlediště přišla opravdu vhod, neboť tým Diplomatů nebyl snadným soupeřem a utkání ani po 60 minutách nemělo jasného vítěze. O tom rozhodovali až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí.

Jarní servisní akce AUTO CB

První třetina nezačala pro Akademiky příliš dobře. Již po 46vteřinách od úvodního buly poslal puk Christián Kraus díky asistenci MatúšeMuchy za soupeřovu brankovou čáru. Domácí však využili nabídnutou přesilovku, ave třetí minutě tak mohli fanoušci slavit vyrovnávací gól Václava Polívky.Početní výhodu na ledě však nenechali nevyužitou ani hráči ze Slovenska. GolmanAkademiků Filip Smejkal se nestačil v bráně přesunout a do nehlídaného místavstřelil puk již podruhé Christián Kraus. Domácí tak znovu prohrávali ojednobrankový rozdíl 1:2. Tento stav se snažili upravit hráči David Fiala čiFilip Malota, avšak jejich pokusy končily na slovenském brankáři Turákovi.Nedlouho po nich se dostal do šance Tomáš Blumentrit, jenž Dominika Turáka v 9.minutě prostřelil. Stav utkání byl opět vyrovnaný, a tak také zůstal až dokonce první třetiny. I přes šance na obou stranách a velkou bojovnost hráčů seani jednomu týmu tuto část utkání skórovat již nepodařilo.

První část další dvacetiminutovky přinesla pouze dvě oslabenídomácích, která úspěšně ubránili. Do šancí se hráči dostávali na obou koncíchkluziště, ale žádná neměla být proměněna v gól. Ve 30. minutě plzeňskou bránunebezpečně ohrozil autor prvních dvou branek Diplomatů, ale tentokrát Kraus přihrávkuod spoluhráče Winklera nedokázal za Smejkalova záda dostat. Smejkal si potémusel poradit i s dalšími střelami, neboť v závěru třetiny hosté tlačili domácído jejich obranného pásma. Akademici se sice z tohoto sevření dokázali dostat,avšak již nedokázali uhlídat Norberta Hudcovského, který zachytil přihrávkusvého spoluhráče a s pukem si to zamířil rovnou k brance domácích. Jeho úspěšnézakončení dostalo Diplomaty znovu do vedení. Ve 38. minutě byla hra opětpřerušena, neboť měl být ohlášen další gól slovenského týmu. Tentokrát obráncůmdokázal ujet Kristián Lokaj, jenž poslal puk backhandem do horní části brány.

Do závěrečné třetiny vstupovali hokejisté z Plzně zanepříznivého stavu 2:4. Již začátkem poslední etapy zápasu se domácím naskytloněkolik šancí, avšak před odkrytou bránou puk Davidu Rubešovi sklouzl zhokejky. Boční síť poté trefil Tomáš Blumentrit a v zakončení nebyl o mnohoúspěšnější ani Václav Polívka a jeho střela od kruhů. Domácí své soupeřepustili do větších útočných akcí až ve 48. minutě, jejich střely si všaknenašly cestu až do brankové sítě. V 50. minutě vyvezl puk do útočné třetinyVáclav Polívka, jeho pokus o zakončení byl však překažen. O kotouč se ale obratnenechal a společně s Blumentritem asistovali u třetí branky Akademiků, kteroudo brány dostal Jeremy Tichý. Obránce Tichý se zasadil i o vyrovnávací gól na4:4 a vyslal tak Akademiky do bojů, ve kterých měly o vítězi rozhodnoutsamostatné nájezdy. Napínavý a vyrovnaný zápas nakonec rozhodl Vilém Franěk,který poslal vítězný puk mezi betony brankáře Turáka. Akademici, kteří muselicelý zápas dorovnávat skóre, nakonec soupeře ze Slovenska udolali a připisujísi cenné dva body.

Autor: Nikola Havelková

Autor fotografie: Martin Kurfiřt

Autor: Věra Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 02.03.2016 11:17
Video




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka