Živá velryba navštívila Slovanskou

Do našeho obchůdku se přišel podívat podivný mužíček celý v modrém, ve staré pomalované helmě a lacláčích a chtěl vylepšit boty modrou barvičkou, nakonec jsme mu je vylepšili očíčkama a protože byl s naším dílem spokojený, svěřil se nám, že k nám v rámci akce Evropského dne sousedů připlula Živá velryba.

Cílená propagace v Plzni

K našemu překvapení se objevila modrá velryba. Byla celá z recyklovaných materiálů a to nás jako tvořilky zajímalo. Tahle velryba má dokonce zvláštní poselství.

A kde se vzala Živá velryba a je opravdu živá?

I v Plzni bylo kdysi dávno moře, hluboké a plné života. A ona zapomenutá tu spala a spala a probudila se tady u nás pod rukama fotografa a sochaře Pavla Černého po mnoha milionech let. Přináší vyprávění o začátku života na Zemi, o tom, jak voda ovlivňuje naše životy, je propojena řekami a oceány, spojuje nás s blízkými i vzdálenými krajinami, s přáteli a kamarády, obepíná celý svět.
Nese poselství - jak je důležité zachovávat rovnováhu, myslet i na ostatní, pomáhat si, zacházet vědomě a citlivě s naší Zemí. 
Brzy vypluje z našeho Božkovského ostrova, kde právě vzniká malé MOŘE - k moři skutečnému, do Amsterdamu. I vy můžete po Velrybě poslat vzkaz oceánu. A že není Živá? To Vaše příběhy ji oživují, naše společné dobrodružství, naše zamyšlení a uvědomění, dětská zářivá radost, touha vrátit se do moře prapodstaty života s tvořivostí, radostí a vnitřním bohatstvím.

www.ubilepani.cz


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.06.2015 08:50




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka