Děti a mládež si na ZČU hrají s technikou

Konec prázdnin přinesl do areálu na Borech tři technicky zaměřené letní školy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Třetí ročník letního kybernetického soustředění Campo Arduino je určen pro studenty středních škol včetně víceletých gymnázií a žáky 2. stupně základních škol. Tématem soustředění je „kybernetika hrou,“ tedy hraní si s jednoduchými roboty. Účastníci si postaví jednoduché roboty založené na platformě Arduino a naučí se je programovat.

TyLiDi - Týden letní informatiky pro dívky zve na univerzitu studentky druhých a třetích ročníků středních škol, které se již zajímají se o IT (informační technologie) nebo které tuší, že IT by mohlo být dobrou alternativou jejich dalšího studia. Cílem soustředění je zvýšit informovanost středoškolaček o možnostech studia informatiky a jejich následného uplatnění v IT profesích.

Devátý ročník letní dětské univerzity JuniorFEL je zaměřen na žáky 5. – 9. tříd základních škol nebo primy až kvarty víceletých gymnázií se zájmem o elektrotechniku. Během posledního srpnového týdne se seznámí srozumitelnou a hravou formou se základními poznatky a zajímavostmi v oborech elektrotechnika a elektronika.

Více informací nalezente v tiskové zprávě.

Kamila Kolářová

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka