Nissan LEAF získal ocenění „Nejlepší elektromobil“ za rok 2018

Zcela nový Nissan LEAF modelového roku 2018 získal ocenění „Nejlepší elektromobil“ při udělování cen časopisu What Car? za rok 2018. Stalo se tak během představení tohoto světově nejprodávanějšího vozu s nulovými emisemi evropským médiím na akci „Nissan Electric Ecosystem Experience“ na španělském ostrově Tenerife.

Cílená propagace v Plzni

Systém Nissan xStorage rovněž získal pochvalné hodnocení v kategorii Technologických cen

Časopis What Car? uděluje ocenění, která patří mezi evropskými automobilovým zákazníky k nejuznávanějším a nejrespektovanějším. Patří také k největším britským médiím zaměřeným na nákup automobilů a je široce uznáván za důvěryhodný zdroj doporučení pro nákup nového vozu. 

Steve Huntingford, redaktor časopisu What Car?, chválil tento cenami ověnčený model slovy: „Trh s elektromobily ještě nikdy nebyl tak konkurenční, a přesto LEAF deklasoval všechny své rivaly, neboť pro většinu kupujících je jeho pořízení nejrozumnější. Spojuje v sobě vynikající výkon s bohatou standardní výbavou a nízkými provozními náklady. A jeho reálný dojezd obstojí i v zimě.“ 

Trh se elektromobily ve Spojeném království roste a nyní se podílí na přibližně pětině prodeje modelu LEAF v Evropě. Na akci Nissan Electric Ecosystem Experience společnost Nissan rovněž prozradila, že během pouhých tří měsíců od oznámení nového Nissanu LEAF již obdržela více než 12 000 objednávek na tento nejnovější model. To znamená, že se v Evropě jeden vůz prodá každých 12 minut. 

Systém Nissan xStorage rovněž získal hodnocení „Pochvala“ v kategorii Technologických cen, která uznává inovativní technologické novinky. Systém Nissan xStorage využívá recyklované baterie z elektromobilů a zákazníkům umožňuje ukládat elektrickou energii, když ceny klesají, a dokonce prodat nadbytečnou elektrickou energii z vozu LEAF zpět do energetické sítě. 

Philippe Saillard, generální ředitel prodeje a marketingu společnosti Nissan Europe, to komentuje takto: „Nový Nissan LEAF je nejvyspělejším a cenově nejdostupnějším 100% elektromobilem na světě. Nesmírně nás těší získání takové ceny od prestižního automobilového magazínu What Car?. Tento vůz přináší větší potěšení a vzrušení z jízdy a větší možnosti propojení než jakýkoli jiný sériově vyráběný elektromobil v historii. Je zkrátka úžasný.“ 

Zcela nový LEAF nabízí výraznou modernizaci oproti předchozímu modelu díky svému novému dynamickému designu, vyspělým technologiím a hnacímu ústrojí s baterií o vyšší kapacitě, které poskytuje značné navýšení dojezdu i výkonu. 

LEAF 2018 je také prvním modelem Nissanu v Evropě vybaveným technologií autonomního řízení ProPILOT a systémem e-Pedal, který umožňuje řidičům rozjíždět se, zrychlovat, zpomalovat a zastavit jednoduchým zvyšováním nebo snižováním přítlaku na akcelerační pedál. 

Nový LEAF se bude zákazníkům po celé Evropě začínat postupně dodávat od začátku února 2018. 

Nissan LEAF je ztělesněním vize Inteligentní mobility Nissan, která zahrnuje tři hlavní pilíře:

  • Inteligentní pohon, kterému vdechuje život nový pokročilý elektromotor a 40 kWh baterie s lepší energetickou účinností, vyšším točivým momentem a výkonem pro ještě více vzrušující jízdu.

  • Inteligentní řízení, technologie navržená pro zvýšení požitku z jízdy, posílení bezpečnosti a omezení stresu.

  • Inteligentní integrace, což je propojení vozidla s okolním prostředím skrze konektivitu a s elektrickými sítěmi skrze jedinečnou obousměrnou technologii nabíjení.

LEAF není jen 100% elektromobil, jedná se o zcela nový zážitek z jízdy navržený tak, aby lidé měli větší potěšení z cestování a pocit spojení se světem kolem sebe a cítili se sebejistě.

NISSAN V EVROPĚ

Nissan má v Evropě jedno z nejsilnějších zastoupení ze všech zámořských automobilek. Konstruktérské práci, výzkumu, vývoji, výrobě, logistice a prodejní a marketingové činnosti se zde věnuje více než 17 000 jejích zaměstnanců. Z výrobních linek závodů společnosti Nissan ve Spojeném království, Španělsku a Rusku loni sjelo více než 640 000 vozů. Patří mezi ně oceňované crossovery, užitkové vozy a také Nissan LEAF, nejpopulárnější elektromobil světa. Společnost Nissan si nedávno představenou vizí Inteligentní mobility klade za cíl dosáhnout nulových emisí a nulového počtu nehod se smrtelnými následky. Toto komplexní pojetí má sloužit jako inspirace pro portfolio výrobků i technologií a určovat styl rozhodování o tom, jak mají být automobily poháněny a ovládány a jaké bude jejich místo ve fungování společnosti. Nissan má všechny předpoklady stát se nejžádanější asijskou značkou v Evropě.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky NISSAN ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 05.02.2018 10:30



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka