Off-road jízdy i premiéra nového Jaguaru v Plzni

Autosalon Dajbych zná v Plzni téměř každý, i proto, že letos slaví už 20 let. A oslavit se to chystá jak se patří. Na akci 11. září například jako první v ČR ukáže novou generaci Jaguaru XF a návštěvníky naučí řídit v těžkém terénu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Autosalon Dajbych zná v Plzni téměř každý, i proto, že letos slaví už 20 let. A oslavit se to chystá, jak se patří. Na akci 11. září například jako první v ČR ukáže novou generaci Jaguaru XF a návštěvníky naučí řídit v těžkém terénu.

První zákazníci odjeli novými vozy už v roce 1995 ze showroomu v Pařížské ulici v centru Plzně. Tehdy se jednalo auta značky Toyota, největší světové automobilky, známé svou spolehlivostí a kvalitou. Na těchto principech ostatně postavil svou firmu i majitelé, manželé Lenka a Petr Dajbychovi. Od té doby snad není v Plzni nikdo, kdo by neznal spojení Toyota Dajbych.

„Kvalitní auta jsou naším životem už dvě desetiletí a je příjemné, že to tak vnímají i naši zákazníci. A též kolegové, protože hodně z nich u nás pracuje po celou dobu existence naší firmy. To snad o něčem svědčí, “ rekapituluje Petr Dajbych, který společnost řídí.

Pouze servis a prodej aut ovšem nebyl a není jedinou činností autosalonu. Od počátku se začal profilovat jako specialista na terénní vozy. Díky zastoupení světových značek off-road příslušenství začal dodávat a hlavně upravovat vozy pro profesionály, kteří opravdu využívají terénní auta.

„Dlouhodobě s námi spolupracuje například Horská služba, Armáda České republiky, složky IZS, ale třeba i Správa pražského hradu. Námi upravená auta se zúčastnila i Rallye Paříž-Dakar a jedno dokonce absolvovalo cestu kolem světa,“ vypráví Jan Valenta, jeden ze zaměstnanců, který je věrný firmě celých 20 let. Ostatně právě jízdu v těžkém terénu si budou moci návštěvníci na vlastní kůži vyzkoušet na akci v pátek 11 září.

Postupně ale nezůstalo jen u jedné značky. V průběhu let k Toyotě přibyly na nějaký čas terénní španělská Santana a později Kia, to už v nově postavené moderní budově vulici Na Výsluní v Plzni-Bručné. Před pěti lety se nabídka rozšířila o novou vlajkovou loď autosalonu – legendární britský Land Rover. Jejich vozy jsou celosvětově na vzestupu a patří v současnosti na špičku vývoje kategorie SUV. Není tak divu, že autosalon Dajbych mohl expandovat v roce 2012 i do Prahy. Tam přibral i britské dvojče Land Roveru, další kult mezi motoristickými fanoušky, Jaguar.

K této značce bude upřena pozornost návštěvníků oslavy 20 let, která se koná přímo v autosalonu, nedaleko obchodního centra Olympia. Plzeňané si totiž jako první budou moci prohlédnout novou generaci sedanu Jaguar XF.

11. září od 13 do 19 hodin se toho odehraje mnohem více. Návštěvníci z řad široké veřejnosti se mohou těšit také na jízdy na off-road polygonu. Každý se tak přesvědčí o kvalitách legendárního vozu Land Rover Defender, jehož výroba skončí letos po neuvěřitelných 67 letech. Například v modelu Defender „Satbir“, který byl vyvinut jako speciál přímo v Autosalonu Dajbych. K dispozici budou kromě dalších Land Roverů i upravené modely Toyota Hilux a Isuzu D-Max, další značky, která právě letos přibyla do nabídky autosalonu.

Pokud vás více láká rychlá jízda, ani vy nepřijdete zkrátka. Kromě standardních modelů se můžete na silnici svézt i ve sportovních vozech Jaguar F-Type nebo pětilitrovém XKR. Chybět nebude ani hybridní Range Rover Sport nebo nová řada Jaguar XE. Kromě jízdy se budete moci pokochat také zajímavými úpravami aut – k vidění bude speciální edice Range Rover Sport SVR, veteráni Land Rover Series I a II, Toyota Tundra a další.

Pátek 11. září to zkrátka bude stát za to. „Společně s celým týmem Autosalonu Dajbych se na vás budeme těšit. Přijďte si užít fajn den, litovat rozhodně nebudete,“ zve na akci Petr Dajbych. Více informací o akci i o Autosalonu Dajbych najdete na stránkách www.dajbych.cz.

Fotogalerie
Autor: DAJBYCH, s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 08.09.2015 06:50
Video



11 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka