Péče o inhalátory se vyplatí

Pokud bojujete s alergiemi nebo respiračním onemocněním jako je astma, určitě využíváte šikovné pomocníky - inhalátory. Víte, že výkon inhalátoru závisí také na péči, čištění a údržbě, kterou mu věnujete?

Jarní servisní akce AUTO CB

Jestliže používáte parní, cestovní či dětské ihalátory nebo kompresorové inhalátory pracující na principu tlaku vzduchu, který mění léčivý roztok na mlhu anebo ultrazvukové inhalátory, které využívají vibrace, aby docílily stejného účinku, tedy proměnily lěčivý roztok na mlhu, vždy dbejte na jejich čištění a údržbu! Čištění inhalačních přístrojů od vodního kamene, vápencových usazenin a přírodních minerálů vám pomůže zachovat účinnost přístroje a příznivý efekt léčby.

Nevíte si rady s údržbou, dezinfekcí nebo vyčištěním inhalátorů?

Pokud chcete, aby vám užitečné inhalační přístroje spolehlivě a co nejdéle fungovaly, doporučujeme vám využít specializované servisní středisko firmy KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o., které se zaměřuje na prodej a opravy lékařských přístrojů. Na veškeré inhalátory poskytujeme plný záruční i pozáruční servis a provádí revize (bezpečnostně technické kontroly dle zákona 268/2014 Sb). 

Základní rady, jak čistit inhalátor:

  1. Inhalátor udržujte čistý.
  2. Zaměřte se především na ústní aplikátor a čistěte inhalátor minimálně jednou týdně, abyste zabránili vzniku usazenin.
  3. Pokud váš typ inhalátoru umožňuje bezpečné sejmutí ochranného krytu a vyjmutí nádobky z plastového obalu, tak samotný plastový obal umyjte teplou vodou. Vždy dodržujte návod k použití!
  4. Velmi důležité je také pečlivě propláchnout malou škvírku v ústním aplikátoru.
  5. Inhalátor důkladně vysušte, ale vyvarujte se použití příliš blízkého přímého zdroje tepla.
  6. Pamatujte si, že důkladné vysušení ústního aplikátoru snižuje riziko jeho ucpání.
  7. Vypláchnout a vydezinfikovat můžete také inhalační hadici (vroubkovaný tzv.husí krk či hladkou hadici bez záhybů), pokud jí je inhalátor vybaven.
  8. Pro nebulizátory doporučujeme tento postup: Rozebrat nebulizační nádobku na jednotlivé díly, odejmout náustek, vymýt jednotlivé díly v teplé vodě s přídavkem čistícího přípravku na nádobí, opláchnout pod tekoucí vodou a nechat uschnout. Možno vysušit fénem. Hadici není třeba čistit.
  9. O inhalační nástavce se můžete starat takto: Namočit na 15 minut do vlažné vody se saponátem, opláchnout v čisté vodě, otřepat, nechat uschnout, neotírat. Je možné je vysušit fénem.
  10. K dezinfekci inhalátorů je možné využít dezinfekční prostředky po dohodě s odborníkem.

Užitečné odkazy

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.08.2015 10:26



4 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka