Peugeot: představení modelu Peugeot e-Expert

Peugeot Expert, jehož se od uvedení na trh v roce 2016 vyrobilo již více než 195 000 kusů, navazuje na svůj obchodní úspěch a přichází s novou nabídkou v segmentu kompaktních furgonů: verzí se 100% elektrickým motorem.

Cílená propagace v Plzni

Nový Peugeot e-Expert se má stát nepostradatelným pracovním nástrojem pro mnoho různých profesí. Usnadňuje každodenní život, poradí si v mnoha různých situacích, přináší nejnovější technologie a výrazný design. Mezi jeho výhody patří i možnost vjezdu do městských center, kde platí ekologická omezení, bezplatné parkování či jiná privilegia, která mohou využívat vozy s elektrickým pohonem. Má všechny vlastnosti vozu Peugeot Expert bez jakýchkoliv kompromisů, a navíc vykazuje nulové emise.

Evoluce trhu elektromobilů

Evropský trh s kompaktními dodávkami představuje více než 750 000 vozidel ročně, přičemž Peugeot Expert už od roku 2016, kdy byl uveden, svůj podíl na tomto trhu zvyšoval.

Peugeot Expert, jehož modelová řada je přizpůsobena specifickým potřebám firem a podnikatelů, nedávno přešel na emisní normu Euro6 a nyní se představuje v elektroverzi jako Peugeot e-Expert.

Sebevědomý styl

Peugeot e-Expert je věrný filosofii značky Peugeot označované jako „power of choice“. Nový vůz si zachovává propracovaný, mohutný a současně elegantní styl, kterým se vyznačují verze se spalovacím motorem. Doplňuje ho však několika výraznými znaky specifickými pro elektrický pohon.

Kabina e-verze

Na úrovni místa řidiče došlo k přepracování středové konzoly, do které je nyní zabudován:

- nový dokonale integrovaný a ergonomický ovladač převodovky „e-Toggle“, který nyní umožňuje přístup k funkcím Park / Reverse / Neutral / Drive a Brake;

- přepínač mezi 3 jízdními režimy;

- odkládací přihrádka v horní části.

Nový Peugeot e-Expert nabízí 3 režimy jízdy, které lze přepínačem měnit:

- Eco (60 kW, 190 Nm): optimalizace dojezdu;

- Normal (80 kW, 210 Nm): optimální pro každodenní provoz;

- Power (100 kW, 260 Nm): optimalizace výkonu při přepravě těžkých nákladů.

Všechny verze nového Peugeotu e-Expert jsou vybaveny elektrickou parkovací brzdou, což je u tohoto modelu novinka. Tato automatická funkce uvolňuje prostor na podlaze a současně přináší komfort a bezpečnost při každodenním používání. Kromě toho je na držáku elektrické parkovací brzdy umístěna boční úložná síť.

100% elektrická technologie

Peugeot e-Expert je postaven na modulární platformě EMP2 (Efficient Modular Platform), která je schopná pojmout motor s jakýmkoliv zdrojem energie. Peugeot e-Expert nabízí 100% elektrický motor s  maximálním výkonem 100 kW. Maximální točivý moment dosahuje 260 Nm a je k dispozici ihned po nastartování pro okamžitou reaktivitu. Motor má nulové vibrace, je tichý, odpadá řazení rychlostí a samozřejmě neprodukuje žádné emise CO2.

Elektrické hnací ústrojí je podobné jako u nového Peugeotu e-208 a nového SUV Peugeot e-2008. Došlo však k  úpravě převodovky, která je kratší, aby lépe vyhovovala potřebám zátěže užitkových vozů.

Eko-systém by Peugeot

Značka Peugeot spouští nabídku nových služeb, aby podpořila zákazníky v přechodu na nové zdroje energie. Služby se opírají o tři pilíře:

Easy-Charge aneb jak zákazníkům usnadnit přístup k různým řešením nabíjení.

Easy-Move aneb jak zajistit mobilitu zákazníků za všech okolností.

Serenity aneb jak zákazníkům dodat jistotu při seznamování se s vozem a umožnit jim, aby si ho užívali bez starostí.

Potěšení z jízdy a praktičnost v každodenním životě

Ve voze nový Peugeot e-Expert se spojují kompaktní vnější rozměry s maximální nosností. Baterie jsou umístěny pod podlahou, takže nijak nezmenšují objem nákladového prostoru. Toto umístění také zvyšuje tuhost a díky optimálnímu rozložení hmotnosti je řízení stejně příjemné jako u verzí se spalovacím motorem. Komfort odpružení je zaručen, použité specifické tlumiče a pružiny zajišťují nejlepší výkon při prázdném i naloženém voze.

Nový Peugeot e-Expert bude uveden na evropský trh v druhé polovině roku 2020, jeho výroba bude probíhat ve Francii poblíž města Valenciennes.

Poznámka redakce: pokud vás baví novinky ze světa automotive průmyslu, pokračujte na stránky novinky o autech.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
15.05.2020 13:51



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka