Plníme Vaše nevyslovená přání - vzácný koberec

CPOS Město Touškov od listopadu roku 2013 realizuje projekt ,,Plníme Vaše nevyslovená přání“. Co dělá každého z nás jedinečným? Co patří k vašemu každodennímu životu? Příběhy zaznamenáváme a rádi bychom Vám ukázali, že pečovatelská služba je přátelská, bezpečná a jejím cílem je stále zlepšovat kvalitu života.

Cílená propagace v Plzni

Naše klientka, paní MUDr. Jiřina Hrabětová, žije sama v krásně zařízeném rodinném domku kousek od Plzně. Celý život s manželem velmi rádi cestovali po světě. Z jedné daleké cesty si jako suvenýr přivezli koberec. Dříve nebylo jednoduché přivézt si takovou vzácnost a už vůbec ne z takové dálky. Společně s manželem našli doma místo, kam koberec vystavili a od té doby koberec nikdo nikam nepřemístil. Koberec je vystavený v prvním patře domu v útulném obývacím pokoji. Pro paní doktorku moc znamená, jelikož je to památka na manžela a krásnou dovolenou.

Jednoho dne si paní Hrabětová řekla, že by potřeboval vyčistit. Proto nás poprosila, zda bychom zařídily firmu na jeho vyčištění. Bohužel jedna firma nám sdělila, že takový druh koberce nevyčistí. Další firma chtěla koberec odvézt a po vyčištění vrátit. Ale paní Hrabětová si nepřála, aby byl odvezen a měla ho tak z dohledu. Nezdálo se tedy možné nechat koberec vyčistit firmou. A tak nás s kolegyní napadlo, že uděláme paní doktorce radost a nabídneme jí, že koberec opatrně vyčistíme samy. Sice jsme se bály, abychom koberec nepoškodily, ale paní Hrabětová souhlasila a my se mohly pustit do díla.

Odvezly jsme paní Hrabětovou na pravidelnou návštěvu kadeřnice a akce „koberec“ začala. Požádaly jsme malíře pokojů, který právě u paní Hrabětové pracoval, a on nám pomohl koberec odnést dolů do koupelny. Tam jsme koberec opatrně rozložily a pustily se do čištění. Jemnými kartáčky jsme pečlivě čistily koberec kousek po kousku. Po vyčištění jsme s opatrností z koberce vysavačem vysály zbytky čisticího prostředku. Velmi jsme se bály, aby se koberec nerozpadl, přeci jen je o mnoho starší než my. Nicméně naše úsilí za všechny ty obavy stálo. Když se paní Hrabětová vrátila od kadeřnice a uviděla čistý koberec, měla slzy v očích a moc nám děkovala. Pohled na šťastnou klientku a pocit, že naše práce je důležitá a užitečná, byl pro nás k nezaplacení.

Pečovatelky střediska Všerubsko – Michaela Štorková a Monika Teřlová

Autor: Centrum pečovatelských o ošetřovatelských služeb Města Touškov Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka