Policii ČR začínají sloužit nová terénní vozidla Hyundai ix35 s náhonem 4x4

Novinkou ve výbavě Policie České republiky se stala vozidla SUV, tedy vozidla do lehce prostupných oblastí s náhonem 4x4.


V rámci pokračování projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí“ financovaného z fondů Evropské unie, Integrovaného operačního programu, převzal policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý od dodavatele společnosti Hyundai Motor Czech s.r.o. první dodávku vozidel Hyundai ix35, která budou nově sloužit policistům při výkonu služby. A to zejména při zásahu v místech, kde je nutné zajistit vyšší průjezdnost, jako v oblastech zasažených povodněmi, s nezpevněným povrchem nebo poškozenou infrastrukturou.
 
„Policie má díky Hyundai ix35 ve svém vozovém parku zcela nový typ vozidla, který velmi zvýší možnosti zásahu v místech, kde se zasahující policisté nebyli schopni běžným osobním vozem dopravit. To, že se nám daří postupně doplňovat tolik potřebné vybavení Policie České republiky, je pro mne velmi dobrým signálem při celkové modernizaci sboru,“ uvedl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.
 
Policie České republiky získá v rámci realizace této nadlimitní veřejné zakázky 150 kusů terénních vozidel Hyundai ix35 v celkové hodnotě 73 485 000 Kč. Kromě přepravy osob k zásahu umožňují vozidla také přepravu potřebné návazné techniky, jako jsou policejní plavidla nebo speciální nářadí.
 
V rámci celého projektu veřejných zakázek ke „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při mimořádných událostech“ je v současnosti realizováno dvacet čtyři veřejných zakázek, jako například nákup sedmdesáti šesti mikrobusů nebo speciálního vozidla pro potápěče. U čtrnácti z nich jde o zakázky nadlimitní. Policie ČR dosud ukončila soutěž u devatenácti zakázek v celkovém finančním objemu 1 037 951 000 Kč. Sbor byl vybaven deseti autobusy a patnácti pracovními rámy. Nově mají policisté k dispozici také třicet pět speciální vozidel pro kriminalistickou techniku, nafukovací člun s motorem, sonar pro práci pod vodní hladinou, šest podvodních skútrů nebo osm celoobličejových masek pro potápěče.

Pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Hyundai ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.10.2015 12:51




5 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka