První obvod žádá občany, aby neukládali na pole odpad ze svých zahrad

Vzhledem k rostoucímu výskytu divokých prasat na území Jedničky míří za obyvateli obvodu prosba, aby neukládali odpad ze svých zahrad na pole, k lesu a na další veřejná prostranství. „Na obyvatele se obracíme opakovaně, protože, jak vyplývá z našich zjištění, je to stále problém,“ uvedla vedoucí Odboru životního prostředí ...


Vzhledem k rostoucímu výskytu divokých prasat na území Jedničky míří za obyvateli obvodu prosba, aby neukládali odpad ze svých zahrad na pole, k lesu a na další veřejná prostranství. „Na obyvatele se obracíme opakovaně, protože, jak vyplývá z našich zjištění, je to stále problém,“ uvedla vedoucí Odboru životního prostředí a dopravy ÚMO Plzeň 1 Romana Tomašuková.
Bioodpad. Ilustrační foto.Vyhazováním odpadu na místa, která k tomu nejsou určená, se lidé dopouštějí zakládání černých skládek, za což jim hrozí pokuta. Bioodpad bohužel láká divoká prasata, která migrují za potravou a v listopadu např. zničila fotbalové hřiště TJ Košutka. „Pokud se zamezí zakládání černých bioskládek nacházejících se v okrajových lokalitách obvodu, předpokládáme výrazné snížení počtu divokých prasat na našem území,“ podotkla Tomašuková. Jedná se především o lokality na Roudné, Mikulce a Zavadilce.Jak vyplývá ze zjištění odboru životního prostředí, divočáky zaznamenali také v okolí frekventované komunikace Na Sudech, kde prasata přecházela přes vozovku. „Předvídejte v těchto místech pohyb divokých prasat a buďte opatrní,“ apeluje zejména na řidiče Tomašuková.Starší článek k tématu naleznete zde.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka