Rektor přijal oceněnou absolventku FDULS

Rektor Miroslav Holeček poděkoval absolventce Aleně Krchové, oceněné ministryní školství, za její skvělou práci i reprezentaci univerzity.



Alena Krchová absolvovala na podzim 2015 na Fakultě umění a designu Ladislava Sutnara obor ilustrace. Pod vedením vyučující Barbory Šalamounové vznikla i její diplomová práce, kouzelná interaktivní kniha pro děti s názvem Jednoho podzimního dne. "Jedná se o příběh žaluda Bohdana, který přišel o svoji čepičku. Vydá se na cestu za jejím nalezením, při které prožije mnoho dobrodružství, na jejichž základě je dětem zábavnou a veselou formou vysvětlen cyklus přírody," odhaluje příběh knihy jeho autorka. Kniha je vytvořena stylem pop-up, což je označení pro prostorovou a pohyblivou knihu, kterou si děti mohou nejen číst, ale i si s ní dosytosti pohrát. Právě talent, mimořádné schopnosti, píle a studijní výsledky Aleny Krchové přiměly její vedoucí, Barboru Šalamounovou, aby ji nominovala na Cenu ministryně školství, mládeže a tělovýchovy pro vynikající studenty a absolventy studia.

Alena Krchová toto ocenění převzala v prosinci 2015 na půdě Senátu Parlamentu ČR v Praze přímo z rukou ministryně školství Kateřiny Valachové. "Pro naši univerzitu je velká čest, že se mezi pouhými osmi vyznamenanými z celé republiky ocitla i studentka naší univerzity. Rád bych jí proto poděkoval nejen za skvělou reprezentaci celé univerzity a fakulty, ale i za práci, kterou odvedla. Její tvorba se mi ke všemu velmi líbí," zhodnotil setkání s oceněnou absolventkou rektor univerzity Miroslav Holeček .

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka