Rozhovor s mistryní Evropy Jiřinou Svobodovou

"Pokaždé když slyším českou hymnu na sportovní akci, tak mám slzy v očích, a jsem šťastná za zážitek, kdy ji hráli přímo mne. ", říká v rozhovoru mistryně Evropy Jiřina Svobodová

Jarní servisní akce AUTO CB

Jaký to je pocit reprezentovat Českou republiku? Ráda posloucháte naší hymnu na sportovních událostech?

Být na akci, na které reprezentujete svou zemi je krásný pocit, obzvlášť když ve vyprodaných tribunách slyšíte české fanoušky, jak vás povzbuzují a volají vaše jméno, to se najiných mítincích nestává. Pokaždé, když slyším českou hymnu na sportovní akci, tak mám slzy v očích, a jsem šťastná za zážitek, kdy ji hráli přímo mne. Vychutnáte si to úplně jinak…

Jaký je Váš vysněný sportovní cíl?

Každý sportovec chce vyhrávat a získat co nejvíce medailí, ani já nejsem výjimkou. Ale mým cílem je překonat hranici 5m.

A co vysněná dovolená? Na jaká zajímavá místa byste se chtěla podívat?

Nevím, jestli by se tomu dalo říct dovolená, protože pod dovolenou si představuji odpočinek na lehátku u moře, ale moc bych se jednou chtěla podívat do Peru. Mé vysněné místo je Machu Picchu.

Jaký vztah máte k soutěži Plzeňská tyčka a k městu Plzeň?

Velice kladný, soutěž Plzeňská tyčka je pro mě srdeční záležitost, vždy se na ten závod moc těším. Když se soutěž konala na náměstí, mělo to své kouzlo, každý kdo šel kolem, tak se podíval, co se to děje a pak když si všimnete, že těch lidí během závodu přibývá víc a víc, tak vám to udělá radost. Můj tatínek říká, že tyčkaři jsou jako cirkusáci, můžeme se předvádět a dělat show nejen na stadionu ale i na náměstí nebo v obchodních střediscích.

Máte nějaké oblíbené jídlo? Co třeba pizza? Nemáte ji jako profesionální sportovkyně zakázanou?

Oblíbených jídel mám víc, jsou to třeba smažený hermelín, játra, koprová omáčka, sushi nebo mořské plody. Pizzu si dávám pokaždé stejnou, pokaždé 4 druhy sýrů. To je moje slabost jako profesionální sportovec bych si měla stravu hodně hlídat, ale jáse spíš řídím heslem, pokud mám na něco chuť, tak si to dám. Tělo si samo řekne, co potřebuje.

Co chystáte do budoucna? Jaké máte plány?

Ještě nějakou dobu bych se chtěla věnovat aktivně sportu, potom založit rodinu a pak se uvidí. Nějak jsem nad tím ještě nepřemýšlela. Sport může člověk dělat jen do určitého věku, proto žiju de facto ze dne na den, nevím, co bude za týden, natož, co bude za rok.

Poznámka k fotografii:  Úspěšná plzeňačka - tyčkařka Jiřina Svobodová zvítězila na ME 2012 v Helsinkách výkonem 460 cm. V plzeňské pizzerie Antica si vyzkoušela, jak se drží trošku jiná tyč. Sluší jí to u kamenné pece? :-)

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka