Specifika vietnamské kávy

Tajemství speciální vietnamské kávy, zvané Ca phe sua nong

Jarní servisní akce AUTO CB

Vietnam je dnes jedním z nejvýznamnějších pěstitelů kávy. Je totiž druhým (po Brazílii) největším vývozcem kávy na světě vůbec.

Vznik vietnamské kávy se datuje k přelomu 19. století, kdy byl dnešní Vietnam francouzskou kolonií zvanou Indočína. Rozsáhlejší výsadby kávovníků se Vietnam dočkal až v roce 1975 po vyhlášení své nezávislosti na Francii.

Vietnamský kávový průmysl se rozrostl a stal se po Brazílii druhým největším vývozcem na světě. Většina produkce putuje po celém světě v různých espresso směsích, avšak vietnamská káva jako taková je na trh mimo Vietnam uváděna jen zřídka. Ve Vietnamu je káva brána jako jedinečný nápoj, který si zejména vietnamští muži vychutnávají po celý den, tradičně jako černou kávu s cukrem.

Typická příprava této kávy je pomocí speciálních Phin Filtrů, což jsou prakticky malé plechové kávovary, které se posadí na šálek, naplní se dostatečným množstvím hrubě mleté kávy a nakonec se zalijí horkou vodou.

Takto připravená vietnamská káva je typicky silným espressem s bohatou krémovou čokoládově oříškovou chutí. Tato káva se podává buďto jako teplá káva – espresso, nebo s ledem jako ledová káva.

Fotogalerie
Autor: Restaurace SaSa Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
21.08.2015 17:47



1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka