U PRAMENE 2016 - Konstantinky o prvním červnovém víkendu ožíjí pestými rytmy

O víkendu budou žít jediné lázně Plzeňského kraje pestrou škálou hudebních stylů. Ve dnech 3. a 4. června zde totiž proběne již po dvanácté multižánrový hudební festival U pramene. Akci zahájí v páteční podvečer koncert legendárního Jardy Uhlíře, který vystoupí s doprovodnou kapelou. V sobotu od 14 hodin se na podiu postupně představí třeba skvělá partička ze Slovenska Smola a hrušky, z exotického ostrova Vanuatu Yannick Tevi Band, české legendy Abraxas, Luboš Pospíšil či Traband a nebudou chybě

Cílená propagace v Plzni

FESTIVAL U PRAMENE V KONSTANTINKÁCH PO DVANÁCTÉ

Hledáte pravou letní hudební pohodu? Tak to hledejte Konstantinky, tam budete na správné adrese. V první červnový víkend zde odstartuje festivalová sezóna prvním z řady letních hudebních projektů a to multižánrovým festivalem U pramene.  Víceméně rodinná atmosféra festíku je určena především pro ty co se neradi někde tlačí v tisícových davech a na dění na podiu se nechtějí dívat jen prostřednictvím velkoplošných obrazovek. Na komorní open air scéně, která přes léto vyrůstá na louce u kulturního domu, letos uvidíme celou řadu známých českých legend, které potvrdily účast i přes velmi skromné podmínky za jakých se akce tradičně uskutečňuje, ale i méně známe byť velmi zajímavé hudební seskupení. Dramaturgie letošního ročníku byla podřízena záměru pokrytí co nejširšího věkového i žánrového spektra potencionálních účastníků. Pořadatelé věří, že letošní projekt má opravdu co zajímavého a kvalitního nabídnout.

Akce proběhne tradičně na open air scéně u kulturního domu a vpřípadě velmi nepříznivého počasí se program přesouvá do kulturního domu, kde je k  dispozici bohužel trošku skromnější kapacita oproti venkovní scéně.

Lístky jsou k  dispozici v  předprodeji do 2.6. 15:00 hodin, kdy bude předprodej ukončen.

Předprodej lístků probíhá na obecním úřadě popř. v  infocentra Konstantinovy Lázně
Tel: 374 625 252 / 374 625 450 email: spravni@konst-lazne.cz (po domluvě je možná i platba převodem)

A co si pro vás letos vlastně Konstantinky na první červnovou sobotu připravili za dobroty?

Pátek 3.6.

20:00 Jaroslav Uhlíř s kapelou

Hned na začátku je pro účastníky akce servírována opravdová lahůdka, která svým pokrytím zaujme snad všechny věkové generace. Koncert legendárního českého skladatele, zpěváka, klavíristy moderátora ….. Koncertní forma skapelou, na které jsme se domluvili přinese ještě zajímavější provedení známých doslova a do písmene šlágrů této významné osobností české hudební scény.

Sobota 4.6.

14:00 Smola a hrušky (Slovensko)

Celkem šťastnou shodou náhod a díky probíhajícímu turné po Čechách se nám podařilo na zahájení sobotní části festivalu zajistit jednu z  nejlepších slovenských SKA kapel. Začneme tedy svižným houpavým karibským stylem s  partičkou, které vznikla vroce 1997. Doporučujeme přijít tentokrát již na začátek festivalu.

15:20 Yannick Tevi Band (Vanuatu/CZ)

I s  dalším účinkujícím zůstaneme hudebním stylem hodně daleko za hranicemi Evropy až v   daleké Oceánii. Frontmen kapely Yannick Tevi hudebník, skladatel, zpěvák a kytarista totiž pochází ze souostroví Vanuatu a do Čech se dostal vroce 2013. Velmi brzy zde dal dohromady partičku zkušených muzikantů ( hrajících třeba v  kapelách United Flavour, 5P Luboše Pospíšila, Švihadlo atd.). Sám Yannick dále koncertuje jako stálý host u skupiny Švihadlo a v  kapele Leni Yellow. Pohodová world music šmrncnutá regéčkem je to pravé na pozdní odpoledne.

16:50 Luboš Pospíšil & 5P

Dále na nás čeká jedinečný koncert českého rockového romantika a jeho věrné kapely 5P v  rámci turné Route 66 kopírující letošní narozeninové číslo. Matador rockové hudební scény jehož hlas si určitě nespletete nastartoval svojí hudební kariéru již vneuvěřitelném roce 1969 v  řadách populárního C&K Vocalu. Následně si sestavil svojí vlastní kapelu. Pospíšilův charakteristický rejstřík v  kombinaci s  poetickými texty básníka Pavla Šruta přináší zcela unikátní styl, zpěvák se rázem postavil po bok interpretů typu Vladimíra Mišíka. V  současné době společně se zásadně omlazenou kapelou prožívá období velkého comebaku . V  loňském roce odehrál neskutečných 120 koncertů. Čeká nás skvělý zážiteček!

18:30 Abraxas

Další legendou, které se představím podiu bude partička kolem kytaristy a skladatele Slávka Jandy ( pro jistotu – bratr Petra Jandy z  Olympicu), která se již čtyřicet let honosí pěkně profláknutou značkou Abraxas. Ale ani po čtyřicítce hoši neubírají plyn a s  nedávno vydaným CDéčkem „Klid“ dál válcují křížem krážem česká podia. Výjimkou nabudou ani Konstantinky, které zaplaví tato zajímavá hudební smršť.

20:10 Traband

Legendami a humornými průpovídkami opředené lidové vozítko z NDR nebylo tou hlavní inspirací vroce 1995 pro název kapely. Dvoutaktní beat, um-ca, um-ca, polka i pogo. Ale spíše než trabant - prskolet, páchnoucí pivem a humorem 5. cenové kategorie, to byl trabant v původním významu toho slova: průvodce, ozbrojený ochránce, životní strážce. Bodyguard, řeklo by se dnes. Hraj jak umíš, ostatní přijde samo, říkali si muzikanti. Hudební styl? Nekomplikované rockové písničky bez sebestředných kytarových sól, s texty, které vyprávějí příběhy. "Odvrácená strana country", "country-punk", "dvoutaktní rock" - takové přívlastky si hudba muzikantů kolem Jardy Svobody vysloužila. A tak celkem na pokraji zájmu medií si kapela pozvolna vybudovala skvělé jméno u nás i v  zahraničí a stala se zaslouženě i držitelem ocenění české hudební akademie. No prostě další skvělej zážiteček

21:15 Fast Food Orchestra

Se zapadajícím sluníčkem na podium vtrhne opět čerstvý vzduch z  karibiku navoněný hudebním stylem SKA . Po hudební stránce se hoši od svého prvního koncertu vroce 1998 propracovali ke stylové rozmanitosti a sound kapely je obohacen o prvky reggae, dancehallu, ragga, rocksteady, punku, hip-hopu, popu nebo breakbeatu. Fast Food se svým repertoárem objeli téměř celou Českou republiku a opakovaně se také objevili vzahraničí a to třeba i v Brazílii či po boku amerických The Toasters na koncertní šňůru po Evropě. Nezbývá nic jiného než zavelet vzhůru na taneční trávník.

23:30 Buster Nixon feat. Martin Svátek

V poslední festivalovou hodinku roztančí publikum skvělá plzeňská funky partička kolem Vaška Křivance (Burma Jones) a se skvělým hostem nevidomým zpěvákem Martinem Svátkem, který se proslavil vsoutěži Hlas Československa nebo vsongách s úspěšnými rappery, jako jsou například DJ Wich nebo Vladimir 518. Bude to takové příjemné taneční pohlazení na závěr lázeňského festíku.

Fotogalerie
Autor: Karel Týzl Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 30.05.2016 19:07




0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka