Univerzitní kampus je i o prázdninách plný studentů

V jeho prostorách se to hemží účastníky mezinárodních letních škol.


Posluchárny, chodby, trávníky i menza. Odevšud zní směs angličtiny, němčiny a dalších jazyků, všude se maluje, fotí, tvoří. Mezinárodní letní jazyková škola a ArtCamp vstoupily v pondělí 27. července do třetího týdne. Z prvních dvou si již studenti odnesli plnou náruč zážitků, nových zkušeností a přátelství.

Účastníci jazykové školy letos pronikají do tajů pěti cizích jazyků pod vedením 62 českých i zahraničních lektorů. Jako každým rokem mají také možnost oddechnout si po lekcích gramatiky či konverzace na kulturních a sportovních akcích. Letos již ve volném čase vyrazili na výlet do západočeských lázeňských měst, za vodním hamrem v Dobřívě, na letní koncert vážné hudby do Stříbra, zahráli si florbalový turnaj a  ve čtvrtek 30. července se můžou těšit na tradiční závěrečný společenský večer.

ArtCamp letos otevřel 35 uměleckých kurzů, do nichž se přihlásily čtyři stovky zájemců. Organizátoři však mysleli také na ty, kteří se kurzů z různých důvodů zúčastnit nemohou, a připravili i doprovodný program pro veřejnost. Díky projektu ArtComTec se například s účastníky letní školy spojují  formou videokonference zajímavé umělecké osobnosti z řady zemí. Hostující umělci letošního ročníku se zase veřejnosti představují na večerech „ArtCamp 20x20“ ve formátu PechaKucha. 22. července propojil ArtCamp videomostem dvě evropská hlavní města kultury, Plzeň a Mons. Na české straně byl přítomen děkan Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU Josef Mištera a programový ředitel Plzně 2015 Jiří Sulženko, na straně Monsu účastníky spojení pozdravila zástupkyně ředitele Monsu 2015 Marie Noble, koordinátorka digitálních programů v Café Europa Laurence Beckers a ředitel festivalu digitálního umění Transcultures Philippe Franck.

Kamila Kolářová

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka