Univerzitu navštívili tři králové

Na Západočeskou univerzitu zavítali v pondělí 8. ledna Kašpar, Melichar a Baltazar v doprovodu malých koledníků, aby získali peníze pro Tříkrálovou sbírku. 


Do kostýmů mudrců z Východu se oblékli hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, primátor města Plzně Martin Zrzavecký a biskup Tomáš Holub. Proč právě oni? Jména tří králů k tomu sama vybízejí - K jako kraj, M jako město, B jako biskupství.
V našem regionu sbírku pořádá Diecézní charita Plzeň. „V České republice je organizováno velké množství sbírek a jen málokterým z nich se opravdu věří. Právě Tříkrálová sbírka je na prvním místě v důvěryhodnosti, což dokazuje i fakt, kolik se vybere v Plzni a plzeňském regionu peněz. Jsem moc rád, že mohu podpořit již 18. ročník této sbírky,“ řekl primátor Martin Zrzavecký. Výtěžek z Tříkrálové sbírky opět pomůže sociálním službám i jednotlivcům v plzeňské diecézi. „Z vykoledovaných peněz zůstává 65 procent v místě výběru, dalších 15 podpoří projekty v rámci plzeňské diecéze, 10 procent jde na humanitární pomoc v zahraničí, pět procent zůstává na centrální úrovni Charity České republiky a pět procent je určeno na režii sbírky,“ uvedl ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec.  V roce 2017 vynesla Tříkrálová sbírka v plzeňské diecézi celkem 4,408 milionu korun. Mezi nejvýznamnější příjemce patřily Domov pro seniory sv. Jiří Plzeň, který obdržel 138 tisíc korun, a Domov pro matky s dětmi v tísni Klatovy, jemuž bylo přiděleno sto tisíc korun. Významné částky také získaly Domov pokojného stáří a denní stacionář Ostrov, a to 93 tisíc korun, Noclehárna pro muže v Rokycanech 65 tisíc korun a Sociálně terapeutické dílny sv. Josefa Meclov 50 tisíc korun. Tříkrálová sbírka probíhá po celé České republice do 14. ledna.

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka