Ve sportovním areálu Škoda sport park se začne stavět skateboardový bazén

Městský obvod Plzeň 2 – Slovany vyjde vstříc mladým lidem, kteří navštěvují Škoda sport park (ŠSP) a věnují se skateboardingu. Kromě skateparku, který je ve ŠSP v provozu již několik let, budou moci skateboardisté využívat nově také skatebazén (tzv. bowl).

Cílená propagace v Plzni

Vyznavači skateboardingu již před časem o stavbu skatebazénu projevili zájem, na což navázala jednání spředstaviteli druhého městského obvodu. „Návrh skatebazénu jsme od samého počátku výstavby konzultovali se zástupci komunity skatu,“ sdělil místostarosta MO Plzeň 2 – Slovany Jan Fluxa. Skatebazén sportovcům poskytne moderní plochu a nové možnosti vyžití.

Skatebazén se začne stavět ve chvíli, kdy nastanou vhodné klimatické podmínky pro výkopové práce a provádění samotné betonáže konstrukce bazénu. Vsoučasné době probíhá příprava staveniště, průzkumy a vyměřování inženýrských sítí.

„Skatebazén je navržen jako betonový monolitický prvek, shrubými půdorysnými rozměry 24 m x 22 m, s úkosem na jedné straně. Pojezdové hrany budou zpevněny kovovými profily. Zastavěná plocha skatebazénu bude přibližně 480 m2,“ přiblížil technické parametry starosta MO Plzeň 2 – Slovany Lumír Aschenbrenner. Skateboardový bazén bude částečně zapuštěný do terénu a je navržen pro jízdy na skateboardech a na kolech BMX.

Dokončení díla je plánováno vkvětnu roku 2017. Náklady stavby byly vykalkulovány na 3,03 mil. Kč. Financování stavby je zajištěno zrozpočtu druhého městského obvodu.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka