ZČU se představila na mezinárodním veletrhu v Glasgow

Tématem letošního ročníku bylo bohatství národů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na britských ostrovech se ve dnech 15. – 18. září uskutečnila konference a veletrh Evropské asociace mezinárodního vzdělávání - EAIE. Tisíce odborníků z oblasti vysokoškolského vzdělávání z celého světa v Glasgow kladly otázky, diskutovaly a hledaly odpovědi pod jednou střechou – každý svým jedinečným způsobem, který vycházel z osobního bohatství jeho rodné země.


Této výjimečné příležitosti sdílení různorodých zkušeností se zúčastnila i Česká republika - Dům zahraniční spolupráce připravil společný stánek pro české vysoké školy, které se  prezentovaly pod značkou Study in the Czech Republic.

Na stánku se představilo kromě Západočeské univerzity v Plzni i dalších 14 veřejných a soukromých vysokých škol a univerzit z Prahy, Českých Budějovic, Hradce Králové, Brna, Zlína, Ostravy, Olomouce a Liberce.  Kromě tradiční výměny zkušeností a navazování nových mezinárodních partnerství mohli všichni zúčastnění využít příležitosti seznámit se s nabídkou studijních příležitostí na českých vysokých školách a zároveň projednat aktuální situaci ve vzdělávání a studiu v samém srdci Evropy.

Zástupci českých škol měli zároveň možnost zúčastnit se jedné z nabízených Campus tour, v případě ZČU se jednalo o prohlídku University of Glasgow, kde se diskutovalo o případné spolupráci v oblasti výměnných pobytů studentů.

Více informací ke konferenci a veletrhu naleznete na stránkách EAIE.

Jana Ovsjanniková

Autor: Západočeská univerzita v Plzni Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka