Zprávy z Jedničky - První seč na Jedničce dokončena. Na kdy je plánována druhá seč a v jaké formě proběhne?

...



První seč na Jedničce dokončena. Na kdy je plánována druhá seč a v jaké formě proběhne?
Vzhledem ke klimatickým podmínkám uplynulých let, byla provedena seč na 10 cm vzrůstu trávy. Na 100 hektarech travnatých ploch byla současně provedena základní údržba travnatých ploch a odstranění nečistot z trávníků, které se zde nashromáždily v průběhu zimy.
Vzhledem k tomu, že letošní jaro je, oproti minulým, výrazně bohatší na srážky a tráva tak roste podstatně rychleji, je plánována druhá seč na 8. června. V rámci druhé seče bude provedena tzv. mozaiková seč, k níž přistoupil první obvod již v loňském roce, jelikož nejenže zlepšuje odolnost města vůči teplotním výkyvům, ale těž skýtá pestřejší prostředí pro hmyz a podporuje biodiverzitu.
Již tradičně se můžete těšit na květnaté louky na Lochotíně v Komenského a na Sylvánu v Kralovické ulici, které jsou každoročně ručně sekány kosou.Při průběžných kontrolách a na základě podnětů od občanů bylo zjištěno, že seče v lokalitách Bílá Hora a Roudná neprobíhaly v takové kvalitě, jaká je od zhotovitele požadována. Tato pochybení byla následně zhotovitelem napravena.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka