Zprávy z Jedničky - V L-klubu zahájili Plzeňskou senior akademii

Domácí násilí, kyberšikana, bezpečnost v silniční dopravě, ale třeba i kriminalistika v praxi nebo základy první pomoci. Nejen tato témata čekají tři desítky seniorů, kteří se přihlásili do Plzeňské senior akademie, cyklu přednášek, jež se týkají především prevence kriminality. Šestý ročník byl slavnostně zahájen 9. září v L-...


Domácí násilí, kyberšikana, bezpečnost v silniční dopravě, ale třeba i kriminalistika v praxi nebo základy první pomoci. Nejen tato témata čekají tři desítky seniorů, kteří se přihlásili do Plzeňské senior akademie, cyklu přednášek, jež se týkají především prevence kriminality. Šestý ročník byl slavnostně zahájen 9. září v L-klubu v Plzni na Lochotíně. Projekt se koná ve spolupráci s plzeňskými strážníky a pod záštitou městského obvodu Plzeň 1.  Účastníky akademie na jejím zahájení přivítala starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová, velitel městské policie Petr Vlk a metodici prevence kriminality plzeňské městské policie Karel Zahut a Andrea Vlčková. Mezi seniory zavítal i zástupce velitele strážníků Marek Šilhan, který se rovněž ujal první přednášky. Ta se týkala představení městské policie. Kromě přednášek čekají seniory během listopadu a prosince také čtyři exkurze. Podívají se na požární stanici hasičů na Košutce a zavítají také na operační středisko hasičů. Hned na začátku prosince je čeká návštěva plzeňského útulku na Borských polích. 
Projekt se koná ve spolupráci s několika organizacemi, zmiňme např. BESIP, Bílý kruh bezpečí, Zdravotnickou záchrannou službu a Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje. Absolventi kurzu mají po jeho ukončení možnost účastnit se intenzivního čtyřdenního výcviku na Šumavě, jenž je určen lidem nad šedesát let.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka