Zprávy z Jedničky: Situace kolem covidu je náročná pro všechny, zaznělo na setkání ředitelů škol

Nejen současnou nelehkou situaci kolem pandemie koronaviru probírali ve středu 26. ledna na neformálním setkání s vedením prvního plzeňského obvodu ředitelé základních škol, které na Jedničce sídlí. Se zástupci těchto institucí se přímo na úřadu sešly starostka Jedničky Helena Řežábová a místostarostka Ilona Jehličková, do jejíž ges...

Jarní servisní akce AUTO CB

Nejen současnou nelehkou situaci kolem pandemie koronaviru probírali ve středu 26. ledna na neformálním setkání s vedením prvního plzeňského obvodu ředitelé základních škol, které na Jedničce sídlí. Se zástupci těchto institucí se přímo na úřadu sešly starostka Jedničky Helena Řežábová a místostarostka Ilona Jehličková, do jejíž gesce spadá právě školství.
Snímek ze setkání ředitelů s vedením prvního obvodu.Všechny školy se v současné době potýkají s vysokými počty nakažených koronavirem. Kromě karantén dětí a učitelů řeší ředitelky a ředitelé i karantény provozního personálu, jako jsou uklízečky nebo kuchařky, což např. na jedné ze škol vedlo k tomu, že musí dovážet jídlo odjinud. Na pořadu dne je testování a distanční či hybridní výuka, kdy je ve třídě umístěná kamera a výuku sledují i žáci, kteří uvízli v karanténě nebo jsou v izolaci. Závažná situace by se podle ředitelů mohla zklidnit během nadcházejících jarních prázdnin, které plynule navážou na jednodenní pololetní prázdniny, které připadají na pátek 4. února.Ze stran škol zazněly během setkání rovněž zajímavé podněty, kterými se nyní úřad bude zabývat. Ředitelé přišli s tím, co by např. v okolí škol rádi změnili, ať už jde o úpravu zeleně či stávajícího dopravního značení. „Bylo to účelem našeho setkání. My potřebujeme vědět, s čím můžeme školám pomoci a rádi to uděláme, pokud je to v našich silách,“ řekla k tomu Řežábová.Přítomným se také představila Zuzana Houdková, nová ředitelka 17. základní a mateřské školy v Malické ulici na Roudné. Ta do funkce nastoupila v loňském roce po předčasně zesnulém řediteli Bohdanu Francovi. „Naše škola oslaví v říjnu 120 let od svého založení a my bychom rádi v rámci tohoto výročí odhalili panu Francovi pamětní desku,“ uvedla Houdková.Vedení prvního městského obvodu se chce s řediteli škol znovu sejít ještě před koncem školního roku.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 1 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka