Malý princBalet

ne 31.03.2024 19:00 Divadlo J. K. Tyla - Nová scéna

Akce ukončena !



Baletní představení na Nové scéně hledí na svět očima dítěte předtím, než se stalo dospělým. Pohledem autora, jehož princ otevřel své srdce právě před osmdesáti lety, v době válečné krutovlády.


50 min. představení není pro malé děti, ale naopak pro nás, dospělé a dospívající. Doporučuje se od 12 let.

Do Sušice opět přijíždí Víťa Marčík ml. Tentokrát v neděli 4. května 2014 . V sušickém kině se od 19 hod. rozvine příběh Malého prince. Jedná se o nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho, které je i v dnešní době nesmírně populární. Mnoho žáků, již se účastní recitačních soutěžích dětí a mládeže, si tento rok opět vybrali texty z tohoto nejslavnějšího díla moderní světové literatury.

Není pohádka jako pohádka, není princ jako princ. Tenhle je skutečně jen jeden - Malý princ Antoina de Saint-Exupéryho: kouzelná pohádková bytost přichází na naši zemi ze vzdálených vesmírných světů, aby se kdesi v africké poušti setkal s autorem našeho příběhu a zjevil mu tajemství své podivuhodné životní pouti. Ale zjeví mu vlastně daleko víc: tajemství čistého srdce, dobra a krásy. Je to hluboký příběh, plný moudrosti, inspirující pro všechny generace.

Divadlo jednoho herce, který na starém kočárku, s pomocí loutek a hudby, vypráví o svém setkání s Malým princem, začíná takto:.,,Rád bych Vám vyprávěl o Malém princi. Dosud nikdy jsem tu příhodu nikomu nevyprávěl. A dnes je tomu jistě již šest let, co můj přítel odešel s beránkem. Snažím-li se to tu vše dopodrobna popsat, dělám to proto, abych na něj nezapomněl. Je smutné zapomenout na přítele. A mohu se stát jednou takovým jako dospělí, kteří se už nezajímají o nic jiného, než o číslice."

Komentujte...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
  • Palackého náměstí 30 301 00, Plzeň



Další představení

Divadlo J. K. Tyla - Nová scéna

čt

30.5.

  • od 19:00

31.5.

  • od 19:00