1092 běžců podpořilo letošní Běh pro život v Plzni

Plzeň je již čtvrtým městem, kde se letos – v sobotu 27. května – uskutečnil Běh pro život, jehož posláním je pomoci opuštěným dětem. Plzeňané letos Běh pro život podpořili částkou 154 127 Kč. Za pět ročníků se tak účastníkům běhů v západních Čechách podařilo vysbírat již přes půl milionu korun. Při...

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeň je již čtvrtým městem, kde se letos – v sobotu 27. května – uskutečnil Běh pro život, jehož posláním je pomoci opuštěným dětem. Plzeňané letos Běh pro život podpořili částkou 154 127 Kč. Za pět ročníků se tak účastníkům běhů v západních Čechách podařilo vysbírat již přes půl milionu korun. Přibližně čtyřkilometrovou trasu charitativního běhu, nad jehož konáním převzali záštitu primátor Martin Baxa a člen rady Plzeňského kraje Miroslav Brabec, zdolalo 1 092 účastníků.
„Děkujeme všem účastníkům, kteří neváhali a přišli v Plzni podpořit dobrou věc. Máme ohromnou radost, že lidem není lhostejný osud opuštěných dětí. Věříme, že se nám i díky Plzeňanům podaří naplnit cíl letošního ročníku Běhu pro život, a to vybrat 4 miliony korun na podporu pěstounské péče,“ říká manažerka Nadačního fondu Tesco Hana Svobodová a dodává: „V Plzeňském kraji dnes žije v ústavních zařízeních více než 400 dětí, které by mohly být v pěstounské rodině. Všichni, kteří letos běželi, tak právě těmto dětem dali šanci v takovéto rodině žít.“
Součástí programu byl v Plzni i koncert kapely Marimba Live Drums, která účastníkům zahrála krátce po doběhnutí do cíle. Již před startem si ale mohly děti zadovádět na maxitrampolíně, na horolezecké stěně a dalších atrakcích v rámci bohatého doprovodného programu. Každý zaregistrovaný běžec navíc obdržel startovní číslo, originální tričko Běhu pro život, občerstvení a medaili v cíli.
Letošní, v pořadí již pátý ročník Běhu pro život, se stejně jako loni koná v celkem sedmi městech České republiky. Po úspěšném startu v Pardubicích, se běh přesunul do Českých Budějovic, minulý týden zazněl startovní výstřel v Brně. Po Plzni bude série běhů pokračovat v Ústí nad Labem (2. června) a v Ostravě (9. června). Projekt pak vyvrcholí 23. června v Praze.

Organizátorem Běhu pro život je Nadační fond Tesco, který veškeré vybrané peníze věnuje na proškolení pěstounů a na finanční podporu pěstounské péče pro 50 dětí. Partnerem projektu je Asociace náhradních rodin České republiky, které bude celý výtěžek projektu po jeho ukončení předán. Běh pro život i letos zaštiťují patroni z řad známých osobností, herci Hana Čížková a Pavel Liška.

Všichni ti, kteří nestihli běžet v Plzni, se mohou do projektu zapojit i nadále. Kromě účasti na některém z dalších běhů, každý zájemce může:

• založit profil „virtuálního běžce“ na www.behprozivot.cz, kam lze pozvat přátele, rodinu a kolegy, a svým prostřednictvím pomoci vybrat prostředky ve prospěch projektu
• vybrat a podpořit „virtuálního běžce“ na www.behprozivot.cz
• zaslat dárcovskou SMS ve formě DMS BEHPROZIVOT v hodnotě 30 Kč na číslo 87 777 (cena je 30 Kč, Nadační fond Tesco obdrží 27 Kč)
• zaslat finanční prostředky přímo na účet Nadačního fondu Tesco 5001231444/5500
• zakoupit originálních zelené tkaničky za 50 Kč u pokladen obchodů Tesco nebo v místě konání běhů
• stát se fanouškem Běhu pro život na Facebooku a zapojit se do aplikace Cesta domů, jež bude rozšiřovat virtuální síť lidí, kteří se rozhodli aktivně zapojit do projektu

Podrobnosti o Běhu pro život, možnostech, jak přispívat, a přehled vybraných částek jsou k dispozici na www.behprozivot.cz nebo na facebookové stránce Tesco Běh pro život.
Generálním partnerem Běhu pro život je Tesco a partnerem energetická společnost E.ON.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 28.05.2012 07:18



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka