8. ročník Plzeňské senior akademie začal na Doubravce

Další ročník Plzeňské senior akademie byl 12. září zahájen v zasedací místnosti Úřadu městského obvodu Plzeň 4. Přihlásilo se celkem 45 seniorů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vzdělávací projekt je zaměřen především na bezpečnost a má za cíl pomoci v prevenci před nejrůznějšími trendy a triky v oblasti kriminality. Současně se tady bude hovořit i o zvládání mimořádných událostí. Senioři se dozví spoustu zajímavých informací, a to prostřednictvím deseti přednášek a několika exkurzí do míst, kam se lidé běžně nedostanou. Plzeňská senior akademie je organizována ve všech čtyřech velkých obvodech. 

Plzeňskou senior akademii zahájil starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup společně s místostarosty Ing. Janem Kakešem a Ing. Zdeňkem Mádrem. Za Městskou policii Plzeň přivítal účastníky také zástupce velitele Tomáš Petřík: „Jsem skutečně moc rád, že jste se na letošní senior akademii sešli v tak hojném počtu a přeji Vám všem, abyste si odnesli spoustu nových zážitků a znalostí hlavně o tom, jak chránit své bezpečí.“ 

Úvodní přednáška informovala o Městské policii Plzeň. Lidé se zde dozvěděli o historii této organizace, o činnosti strážníků a nechyběly ani příběhy z praxe. „Tento projekt má za úkol hlavně upozornit na zásady bezpečnosti chování ve vztahu k aktuálním trendům v oblasti kriminality na území města Plzně a k mimořádným událostem,“ vysvětluje metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň Bc. Karel Zahut. „Zajímavé bylo povídání o činnosti strážníků, jakým způsobem pracují s různými lidmi. Určitě to tedy není jednoduchá práce. Jsem také ráda, že jsem se dozvěděla i třeba počet obyvatel v našem obvodě,“ svěřila se účastnice vzdělávacího projektu Helena Kuncová. „Jsme moc rádi, že jsme mohli zahájit už 8. ročník Plzeňské senior akademie. Moc si vážím seniorů, kteří se do vzdělávacího projektu zapojili. Kromě toho, že zde lidé načerpají praktické informace, mohou získat i nové sociální kontakty, které jsou také důležité,“ říká starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup. „Je moc dobře, že se účastníci chtějí vzdělávat, chtějí se dozvědět něco nového a vlastně tak drží krok s dobou v oblasti bezpečnosti. Informace, které tady zazní, jim mohou pomoci v jejich každodenním životě. Zvlášť důležité jsou informace o podvodných praktikách různých prodejců nebo o bezpečném pohybu na sítích,“ vyzdvihuje výhody projektu místostarosta MO Plzeň 4 Ing. Jan Kakeš. 

Další přednášky budou například zaměřeny na bezpečné surfování po internetu nebo na bezpečnost v silničním provozu. Nebudou chybět ani informace o tom, jak se vyhnout napadení nebo jak poskytnout první pomoc. Kromě přednášek, které budou probíhat až do 12. prosince, se senioři mohou těšit na návštěvu operačního střediska plzeňské městské policie nebo operačního střediska Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Na projektu spolupracují kromě členů HZS také zástupci České obchodní inspekce, BESIPu, Policie ČR nebo Čisté Plzně. 

foto: mp plzeň

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka