Strážníci nejčastěji řeší dopravní přestupky, ukázala výroční zpráva

Největší procento v činnosti strážníků v Plzni loni zaujímalo řešení dopravních přestupků.

Jarní servisní akce AUTO CB

 „Příčin je několik, jednou z nich je enormní nárůst počtu vozidel, nedostatek parkovacích míst, nerespektování dopravního značení a bezohlednost některých řidičů. Takové chování způsobuje neprůjezdnost ulic, nemožnost provádění svozu odpadu, ohrožování chodců nebo vznikají nebezpečné situace vedoucí k dopravním nehodám,“ vysvětlil Petr Nováček, velitel Městské policie Plzeň.

Během přímého výkonu služby strážníci rovněž intenzivně dohlíželi na lokalitu u hlavního nádraží, u Centrálního autobusového nádraží, na Americkou ulici a sadový okruh v centru města, kde se často pohybují problémové osoby. Pořádková jednotka Městské policie Plzeň dohlížela na průběh kulturních i sportovních akcí, loni zajišťovali bezpečnost na 133 událostech.

Jiří Winkelhöfer také připomněl, že úspěšným se v loňském roce stalo spuštění Portálu bezpečí, který umožňuje lokalizovat polohu volajícího a provádět videopřenos z místa události. Stačí mít chytrý mobilní telefon s datovým přenosem. „I v loňském roce strážníci rovněž spolupracovali s Městskou charitou Plzeň a zajišťovali tísňovou péči pro seniory. V případě náhlého zhoršení zdravotního stavu nebo schopností si mohou senioři stisknutím tlačítka na náramku přivolat pomoc. Aktuálně je do tohoto programu zapojeno 92 klientů,“ uvedl radní.

Městská policie také odchytává zatoulaná a opuštěná zvířata. V roce 2023 bylo v souvislosti s odchytem zvířat řešeno 1745 událostí. V útulku našlo dočasný domov 250 psů, 468 koček a 78 jiných zvířat. K původním majitelům se vrátilo 180 psů, 37 koček a 10 jiných zvířat. Do nového domova odešlo 67 psů, 240 koček a 62 druhů jiných zvířat. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka