Víkend otevírá nepřístupné prostory Švihova i Červené Poříčí

Oslavy Mezinárodního dne památek proběhnou o víkendu 18. – 19. dubna 2015 také na některých památkách v Plzeňském kraji, které spravuje Národní památkový ústav. Návštěvníkům se otevřou běžně nepřístupné prostory na hradě Švihov a na první letošní návštěvníky se těší zámek Červené Poříčí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vodní hrad Švihov oslaví Mezinárodní den památek speciálními prohlídkami nazvanými Tajemství depozitáře švihovského hradu. Díky nim nahlédnou zájemci za dveře, kudy zatím noha návštěvníka neprošla, a podívají se na první krůčky vzniku nové instalace v prostoru, který byl určen pro uložení historických předmětů. Prohlídky je možné navštívit samostatně za jednotné vstupné 50 Kč nebo jako součást běžného prohlídkového okruhu a v tom případě se speciální vstupné již neplatí. Začátky jsou v každou celou hodinu od 10 do 15 hodin.

Červené Poříčí, zámek skrytých pokladů, zažije o nadcházejícím víkendu svou letošní premiéru – poprvé se totiž otevře veřejnosti. U příležitosti Mezinárodního dne památek a historických sídel bude návštěvníkům nabízet prohlídky zámku. Zájemci si budou moci prohlédnout renesanční prostory a galerii soch českých panovníků z roku 1760, které jsou vystaveny v přízemí zámku. Za doprovodu a odborného výkladu kastelána uvidí také původní nástěnné malby, které se zachovaly v barokně upraveném prvním patře zámku.

Celý areál prochází dlouhodobou rekonstrukcí a má zatím omezený návštěvnický provoz. Prohlídky budou probíhat po oba víkendové dny každou celou hodinu od 10:00 do 16:00 (s výjimkou 12:00). Vstupné je 60,- Kč plné, 40,- Kč snížené a 160,- Kč rodinné.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka