Výstava: Poezie techniky Milana Bauera

Ještě do 6. září máte možnost zhlédnout v Pivovarském muzeu v Plzni výstavu „Poezie techniky“ grafika Milana Bauera. Tato výstava svým technickým i romantickým zaměřením přesně zapadá do konceptu Pivovarského muzea, kde jsou prezentovány technické průmyslové přístroje v romanticky vyhlížejícím prostoru středověkého právovárečného domu.

Cílená propagace v Plzni

Bauerův styl grafického zpracování jeho oblíbených témat - technických, zdnešního pohledu pradávných historických námětů, již řadu let přitahuje odbornou i laickou veřejnost. Jeho poetické nahlížení na technické vymoženosti dávných časů dává návštěvníkovi a důkladnému ochutnavači, soustředěnému na detaily Bauerových grafik, možnost ponořit se do iluze dávných časů, kdy pára byla novým médiem života, benzín katalyzátorem čerstvých objevů a i obyčejný velocipéd mohl mít křídla. Vzniklo tak několik grafických souborů inspirovaných dosud neobjeveným vynálezcem Ferdinandem Gramatikou např. Pozůstalost F. G., nebo Anatomia Gramatika. Na těchto grafikách můžeme objevovat nové prototypy motocyklů, lokomotiv, automobilů, ale také mechanické kostry a různé biomechanoidy.

Grafické listy Milana Bauera vznikají vposlední době převážně technikou klasického čárového leptu. Je zastoupen vmnoha sbírkách po celém světě.

Pivovarské muzeum je otevřeno každý den od 10:00 do 19:00. Vceně vstupného je prohlídka výstavy i stálé expozice Pivovarského muzea a pro starší 18 let ochutnávka piva Pilsner Urquell. Více na http://www.prazdrojvisit.cz/kalendar-akci/vystava-poezie-techniky-milana-bauera/

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.08.2015 06:16




3 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka